avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... angajata a lesinat la serviciu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

angajata a lesinat la serviciu

Buna Ziua,

Am rugamintea de a ma indruma in legatura cu urmatorul caz: firma la care lucrez are contract de prestari servicii cu o firma de curatenie. Angajata acestei firme a lesinat in timp ce era la noi in cladire.
Ce trebuie sa fac eu, in acest caz, mai departe....ca lucrator desemnat. Trebuie sa anunt incidentul la ITM?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 00:18, 14 Iulie 2015
Trebuie sa anuntati evenimentul produs la ITM si sa cereti angajatorului sa emita o decizie pentru numirea unei comisii pentru cercetarea cauzelor producerii evenimentului.
In urma cercetarii evenimentului se va stabili daca evenimentul poate fi incadrat ca accident de munca.
ART. 116 din NM aplicare L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) Cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporara de munca se efectueaza de catre angajatorul la care s-a produs evenimentul.

(6) Daca in eveniment sunt implicate victime cu angajatori diferiti, in comisia de cercetare numita de angajatorul la care s-a produs evenimentul vor fi nominalizate si persoane numite prin decizie scrisa de catre ceilalti angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie numire in comisia de cercetare a unui eveniment cristinagrigorescu10 cristinagrigorescu10 Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati si pe mine. In situatia in care exista doi angajatori ( angajatoul 1 - angajatorul propriu zis si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie respectati in cazul unui accident de traseu : un angajat se afla in drum spre serviciu, iar ... (vezi toată discuția)
Accident cu doi angajatori costy0866 costy0866 Buna ziua . Zilele trecute s-a produs un accident in care a fost implicat un angajat al societatii unde lucrez, care este si victima si un sofer al altei ... (vezi toată discuția)