avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită conditii poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

conditii poprire salariu

Buna ziua, in cazul in care salariul meu este reprezentat doar din venituri obtinute exclusiv prin contract de Drepturi de Autor (DDA), proprirea impusa de catre executor se refera tot la 1/3 din venit sau mai mult? Mentionez ca am nefericita :) calitate de girant pentru o persoana care nu a mai platit un credit. Si a doua intrebare: in cazul in care detin mai multe conturi, ele vor fi blocate total pana la restituriea integrala a sumei datorate bancii?
Cel mai recent răspuns: onipoppins , utilizator 20:50, 14 Iulie 2015
Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau 
alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deținute în numele său de o a treia persoană....
Art. 781 Ncpc,
Se efecteaza poprire pe salariu 1/3 DIN VENITUL LUNAR NET conform art. 729 ncpc, iar in cazul in care aveti mai multi creditori care va urmaresc, se va efectua 1/2.
In cauza se calculeaza care este venitul minim pe economie NET, iar din acel venit se distribuie 1/2 sau 1/3 cum este in speta :)
Cum faptul ca executarea se face in toate formele, simultan sau succesiv, deci DA, se poate pune poprire atat pe salariu cat si pe conturile bancare pe care le aveti deschise, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu.
Cel mai indicat ar fi sa vorbiti cu executorul sau creditorul si sa incercati sa faceti un angajament de plata, iar daca vi-l aproba...in principiu nu se va mai efectua popriri si alte demersuri care va pot prejudicia mai mult.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar Vata ion Vata ion Bună ziua. Am primit înștiințare ca a fost pusa poprire pe contul bancar. Ma puteți lămuri va rog de ce au fost retrase toate sumele din cont atâta timp ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)