avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil a doua facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil a doua facultate

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se acorda indemnizatia de crestere a copilului si daca esti la a doua facultate, cu taxa, la zi.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:13, 8 Iulie 2009
Legea 240/2009 completarea alin. (2) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului , publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 403, din 15 iunie 2009. zice asa:

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. — Alineatul (2) al articolului 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

— Dupa litera l) se introduce o noua litera, litera m), cu urmatorul cuprins:

„m) urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara intrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au intrerupt cursurile din motive medicale.”

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

Nu vad nimic specificat de locuri cu taxa sau la buget sau vreo mentiune doar despre prima facultate.

In aceste conditii, nu vad de ce nu ati beneficia.
Va multumesc pentru raspuns.
Asa as interpreta si eu, dar e sigur?
Cel mai sigur ar fi sa trimiteti un email /tel la primarie si la directia de asistenta sociala si protectia copilului din orasul dvs
Daca nu stiu institutiile statului, atunci cine? :))

Desi din pacate, nici la aceste institutii nu e o practica unitara in toate orasele #-o
Acolo unde legea nu distinge, nu poate distinge nici cel care interpreteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru crestere copil filipandrutza filipandrutza Vreau sa va adresez si eu o intrebare:sunt studenta in anul IV la o universitate de stat si urmeaza sa nasc pe data de 5 iulie iar sustinerea licentei este ... (vezi toată discuția)
Postliceala sanitara emilia_ionela emilia_ionela sunt interesata sa stiu daca la postliceala de sanitara particulara este in vigoare legea 240/2009 ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt mamele studente rebyi rebyi Buna ziua.Am ineput cursueile unei facultati la zi in anul 2005.in 2007 am nascut fetita, iar in 2008 am intrerupt studiile pt ca eram insarcinata din nou.am ... (vezi toată discuția)