avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Noul cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Noul cod rutier

Este adevarat ca in noul cod rutier nu este infractiune alcoolemia sub 0,15mgl alcool pur in aerul expirat
. Daca da as vrea sa stiu articolul , nr HG si paragraful. (adica amanunte). Multumesc mult.
Nu este adevarat. Nu s-a schimbat nimic in privinta concentratiei de alcool in aerul respirat sau in sange.
Constatarea contravenţiei de conducere a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului se face prin testarea aerului expirat de aceasta cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic.
Daca concentratia este 0,40mg/l alcool in aerul expirat sau mai mica, fapta este contraventie.
Daca rezultatul testării arată o concentraţie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat conducătorilor de autovehicule sau tramvaie li se recoltează obligatoriu probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge este considerata infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)