avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parchetul de pe langa judecatorie Nu raspunde ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parchetul de pe langa judecatorie Nu raspunde solicitarii partii vatamate de o otinere copii xerox dintr-un dosar Clasat

Parchetul de pa langa judecatorie nu raspunde cererilor si solicitarilor de a obtine copii xerox dintr-un dosar care a fost clasat prin : ORDONANTA DE CLASARE -Nu exista fapta. O prietena buna a mea a solicitat scris prin mai multe cereri parchetului dar parchetul nici mcar nu a dat un raspuns ,pur si simplu nu raspunde ! Dosarul a fost pentru Tulburare de posesie si Abauz in serviciu care in urma cercetarilor facute de procuror si politie sa constatat ca nu exista fapta. Se dorea copii xerox dupa expertize declaratii si procese vervale de constatare la fata locului. Pentru a fii folosite intr-un proces civil. Ce puten face Poate cere in instanta civila cu Obligatia de a face ? Cum putem obtine legal copiile din dosar ? In trei luni sau facut trei cereri si prin posta electronica si prin scrisoare cu AR.... De ce nu se dau aceste copii xerox...Pe zii ce trece tot mai injositi !
Cel mai recent răspuns: cornaca , utilizator 19:03, 16 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa mearga avocatul dvs. sau chiar dvs. personal, la Parchet, la Registratura in programul de lucru cu publicul, cu cerere scrisa motivata in temeiul, art. 77-87 si art. 94 - "Consultarea dosarului" din Noul Cod de Procedura Penala. In mod sigur vi se vor elibera copii. Nu au cum sa va refuze studierea dosarului, si tot ceea ce presupune, adica si fotocopierea. Nu ati primit raspuns fiindca nu se elibereaza copii prin corespondenta, trebuiesc achitate fotocopiile. Legea precizeaza "pe cheltuiala clientului".
In trecut era gratis dar azi nu mai este...
Sa mearga acolo persoana ca sa se informeze.
Daca aveti avocat merge el.
Cu tot respectul multumim ! Numai ca retineti in trei luni ( 3 ) mai bine de 100 zile sau facut scris 3 cereri catre parchetul judecatoria ..... Si nu sa dat nici un raspuns ! Nici scris nici verbal. pur si siplu nu raspund solicitarilor. In cerere se scrie clar ca ceeptam pe cheltuiala noastra cunform art... Nu raspund si gata. Se solicitau copii dupa expertize- copii dupa declaratii- Copii dupa procesele verbale de constatere facute de politie.... Nu se da si gata. Au fost la registratura de la parchetul ,,, U......CENI ,,, Si sa pus verbal ca procurorul nu este desii era in birou. Nu se dau pentru ca sunt probe care procurorul de caz nu a dorit sa le ia in seama sunt probe care demonstreaza ca alta este realitatea.Sunt probe care duc la alte persoane din conducerea APIA sunt care duc la consilieri judeteni sunt probe care duc la primari si secretari de primarie/ Cu pot fii obligati acesti procurori ? Sunt declaratii de martori care arata adevarul omis de procuror asat este cauza !
asat este traim in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita scris parchetului ^^ fotocopierea xerox ^^ a unui dosar penal care a fost clasat ? soparla62 soparla62 Buna ziua indresnesc in a solicita un raspuns la acest subiect- Sunt parte vatamata intr-un dosar clasat Pot solicita prin cerere scrisa parchetului de pe ... (vezi toată discuția)
Un avocat care este si persoana vatamata intr-un dosar penal ... viorelv viorelv Un avocat care este si persoana vatamata intr-un dosar penal poate face cerere de consultat dosarul , consultarea include si copii sau trebuie cerere ... (vezi toată discuția)
Studiere dosar de avocat la parchet fara ca sa reprezinte vreo parte din dosarul penal solutionat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma intereseaza sa fac copii xerox dupa un dosar aflat la parchet dupa ce il voi studia pentru a formula o cerere de revizuire. Clientul meu nu a fost parte in ... (vezi toată discuția)