avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista REGES?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista REGES?

Buna dimineata! Va deranjez c-o intrebare: exista si este sau a fost functonal acest REGES (registru general de evidenta a salariatilor)?
Administratorii de bloc unde-si inregistreaza contractele de munca? (revisal?)
Administratorul, doreste sa faca imprumut bancar (venitul este doar cel realizat din functia de administrator), asociatia poate refuza eliberarea adeverintelor chiar daca in c.i.m. se stipuleaza ca fiind obligatia angajatorului de a elibera la cerere diverse documente care sa ateste calitatea de salariat si venitul realizat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 27 Iulie 2015
REVISAL-ul exista de la 01.01.2007. Incepand cu aceasta data, toti angajatorii care incadrau persoane cu c.i.m. trebuia sa inregistreze c.i.m. in acest program.

Pe această pagină gasiţi informaţii utile cu privire la registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic.
[ link extern ] /


Sa inteleg ca acest cotract de munca a administratorului, inregistrat in REGES, nu are valabilitate? Comitetul executiv si presedintele asociatiei de proprietari pot refuza legal semnarea adeverintelor de salariat?
Asociatia de proprietari este un angajator ca oricare altul, iar angajatul dv., administratorul care are incheiat un CIM, trebuie sa se bucure de toate drepturile legale.
Deci trebuie sa ii eliberati aceasta adeverinta. Nu are nicio legatura cu REGES sau REVISAL, aceasta este treaba asociatiei, ca angajator, daca isi inregistreaza sau nu si unde trebuie contractele de munca.

In caz ca asociatia de proprietari refuza eliberarea unei adeverinte - in speta presedintele asociatiei - se dovedeste abuz in serviciu. Administratorul va poate da in judecata ca il privati de un drept legal.

Angajatorul - asociatia de proprietari - nu va avea nicio relatie ulterioara cu banca, asa ca nu vad de ce i s-ar refuza omului aceasta adeverinta. El personal raspunde in fata bancii daca isi plateste sau nu creditul, el va fi penalizat, nu asociatia care a eliberat adeverinta doveditoare a faptului ca este angajat al sau.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
elga50, moderator
adinamanuelacozma a scris:
Comitetul executiv si presedintele asociatiei de proprietari pot refuza legal semnarea adeverintelor de salariat?

Dati-ne un motiv pentru care asociatia de proprietari ar refuza eliberarea adeverintei? Asta ca sa intelegem si noi ceea ce vreti.

In adeverinta de venit pe care o da da banca pentru a fi completata de catre angajator exista o fraza de genul
"in situatia in care ni se comunica de catre X Bank faptul ca salariatul nostru nu a achitat obligatiile ce ii revin din contractul de credit si din acetele aditionale la acesta, suntem de acord ca pe perioada cat este angajatul nostru in baza imputernicirii acordate de acesta, sa transferam din salariul sau sumele aferente creditului acordat de X Bank de la prima cerere a bancii si pana la integrala a debitului, asa cum indica acesta, DA/NU."
Si taiati DA.

Alte discuții în legătură

Contract dublu in revisal andreeah_y andreeah_y Buna ziua,am si eu o problema.Anul trecut in luna noiembrie am inregistrat gresit un CIM in revisal cu data de 05,desi trebuia cu data de 12.Am facut ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca cozmin_21 cozmin_21 As dori si eu sa stiu daca imi pot vedea cartea de munca online ,si unde anume ar trebui sa ma uit.Multumesc (vezi toată discuția)
Contracte de munca dan61 dan61 Va rog sa mi spuneti care este procedura de a inregistra o asociatie de proprietari la ITM si ANAF pentru contractele de munca si contractul de mandat? ... (vezi toată discuția)