avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara a sta in preaviz -repercursiuni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara a sta in preaviz -repercursiuni

Am incheiat un contract de munca de lucru pe un vas de croaziera.
Superiorul de la locul de munca actual nu vrea sub nici o forma sa aprobe desfacerea contractului de munca cu acordul ambelor parti. Mentionez ca nu pot sta in preaviz. Ce repercursiuni atrage acest lucru ? Ce pot face in acest caz ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 23 Iulie 2015
Daca lipsiti va pune ca sunteti absent nemotivat, la mai multe absente nemotivate ar putea sa inceteze contractul de munca din motive disciplinare (bineinteles dupa o cerecetare disciplinara care dureaza cateva zile pana va trimite invitatia pentru o anumita data, pana constata ca nu v-ati prezentat si asa mai departe).
Parerea mea este sa spuneti superiorului in ce situatie sunteti, iar daca nu va asculta mergeti la superiorul superiorului. E mai simplu pentru toata lumea.
Angajatorul nu are nicio obligatie de a aproba incetarea c.i.m cu art.55 lit.b C.mun.
Daca va dati demisia atunci fie va fi cu preaviz, fie fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz odoras odoras Doresc sa-mi dau demisia dintr-o societate unde am functie de conducere. Cum pot pleca fara a sta in preavizul de 45 de zile prevazut in conctractul individual ... (vezi toată discuția)
Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)