avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe 2 ani cu clauza de 3000E
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe 2 ani cu clauza de 3000E

Buna ziua,

as avea nevoie de un sfat legat de un contractul pe 2 ani cu clauza de 3000E.

M-am angajat la o compania X care a oferit training in afara, avand la contract o anexa din care reiesea ca daca plec mai devreme de 2 ani, va trebui sa returnez suma inapoi.

Dupa un an si jumatate, am decis sa plec la o alta companie - Y- care imi va prelua datoria care mi-a ramas la firma X, dar au nevoie de chitante prin care sa reiese cheltuielile.

Din discutia cu reprezentantii firmei X, am inteles ca nu au nici o chitanta si ca anexa de la contract din punctul lor de vedere este suficienta.

Intrebarea mea este: care-mi sunt optiunile in conditiile in care firma X nu are sa-mi dea chitanta, iar firma la care urmeaza sa plec - Y -nu poate sa plateasca fara chitanta.

O alta intrebare: este legal sa-mi opreasca din salariu?


Multumesc anticipat,
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: loredana_noa , utilizator 15:15, 24 Iulie 2015
Daca ati plati dvs. personal ce chitanta v-ar da? Aceeasi chitanta trebuie sa o dea si firmei Y. Ca sa fie mai simplu faceti o conventie in 3, prin care firma Y se obliga sa preia datoria dvs. la firma X, pe baza acesteia firma X factureaza la firma Y suma de bani restanta si apoi plateste. Trebuie sa discutati cu cei de la Contabilitate si Juridic.
Va poate retine din salariu orice suma ati convenit ca datorati.
Nu va poate retine din salariu decat daca exista un titu executoriu sau un acord intre dvs si angajator.

Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat la firma in insolventa jungla jungla Sunt un avocat mai nou in activitate si ma aflu in urmatoarea situatie Cab. indiv. de av. reprezint o societate in insolventa la instantele de judecata. firma ... (vezi toată discuția)
Intrebare contract de munca extern fases fases Bunaziua, as dori sa va expun cazul meu si sa va intreb daca la mijloc este o nedreptate. In urma cu 6 luni am fost chemat la un interviu de compania X (nu ... (vezi toată discuția)
Transferare factura pe alt nume meg_pas meg_pas Buna ziua, am nevoie de cateva lamuriri ... se poate transfera o factura de pe o societate, pe numele meu, obligandu-ma astfel sa o platesc? factura ... (vezi toată discuția)