avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatia juridica a unui apartament abandonat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatia juridica a unui apartament abandonat

Proprietarul unui apartament este plecat din tara din anul 1950.Tot de atunci nu s-a mai prezentat niciodata la apart .Chiriasul care in tot acest timp a platit impozit , a decedat.Urmasii persoanei decedate nu au pretentii/interesati de apartament.Au urmasii persoanei decedate vreo obligatie atata timp cat proprietarul nu se prezinta, nu am avut legatura cu el.Ce este legal de facut in aceasta situatie? Poate efectiv sa fie abandonat? sau care este autoritatea care sa preia acest apartament ?
Va multumesc pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:42, 27 Iulie 2015
In astfel de situatii asociatia de proprietari din imobilul de locuit in comun sesizeaza oficial serviciul de specialitate din primarie care urmeaza sa dispuna masurile necesare
Daca decedatul era doar chirias si nu era titularul dreptului de proprietate ,urmasii sai nu au nicio obligatie.
Apartamentul va fi vandut la licitatie de catre creditori : directia de impozite si taxe, asociatia de proprietari, distribuitorul de energie electrica, etc ...
Chiriasul nu poate dobandi niciodata proprietatea.
Doar daca se intampla anumite lucruri prevazute de lege se pot produce schimbari sub aspect juridic dar este ceva mult prea complicat ca sa va puteti descurca fara avocat.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante asociatie de proprietar asociatie de proprietar Proprietarul unui apartament a decedat. Nu s-a dezbatut nici o masa succesorala, acesta avand o fiica plecata din tara si de care nu se cunoste nimic. ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar dtruiacob dtruiacob sunt presedintele uneui asociatii de proprietari.un apart.din bloc a fost cumparat pe numele unei firmea,dministratorul acesteia, fiind si locatarul apart. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile colaterale ale unui apartament cumparat la licitatie? alertbrain alertbrain Am cumparat un apartament scos la licitatie in urma executarii silite a proprietarului de catre banca creditoare. Fostul proprietar este plecat de multi ... (vezi toată discuția)