avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil - venituri din drepturi de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil - venituri din drepturi de autor sub 3000 lei/an

Buna ziua

sotia mea, studenta la zi la o facultte de stat, urmeaza sa depuna dosarul pentru indemnizatia de crestere copil pentru 2 ani. Din 2014 lucreaza ca si colaborator la un ziar in baza unui contract de drepturi de autor realizand un venit brut de 400 lei/tot anul 2014. Am inteles ca exista o lege sau ordonanta de urgenta prin care persoanelor care beneficiaza de venituri impozabile de pana la 6 ISR (indicatorul social de referinta) adica 3000 lei/an NU li se va intrerupe plata indemnizatiei. Doamnele de la ghiseu ne spuneau ca daca nu reziliaza contractul de drepturi de autor pe 2015 nu i se va aproba dosarul. Imi puteti spune daca exista o asemenea Lege si care este aceasta?
Cel mai recent răspuns: medellin , utilizator 14:11, 27 Iulie 2015
1. Prin Legea 126/2014 s-a modificat OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor care spune ca beneficiarul unei indemnizatii pentru cresterea copilului poate realiza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.

2. - Tot Legea 126/2014 spune ca in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii sa se modifice Normele de aplicare a OUG 111/2010.
- Acest lucru nu s-a intamplat nici acum dupa 10 luni de la aparitia Legii 126/2014.
- De aceea cei de la Primarie si cei de la AJPIS nu stiu cum sa procedeze deoarece nu sunt precizare sursele de venit pentru cei 3.000 lei pe an calendaristic.

3. - Va recomand sa faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
- Veti primi un raspuns in scris pe care il veti atasa la actele depuse la Primarie.

Va multumesc. Am sa trimit un mail!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si compatibilitate obtinere venituri ca pfa CATIS CATIS Buna ziua, Am primit decizia de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului dar as vrea sa contest perioada de la care intru in plata. Am nevoie sa imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de crestere a copilului reactor reactor Buna seara, Doresc sa intru in concediul de crestere a copilului iar indemnizatia primita pe perioada stabilita de comun acord cu angajatorul (1 an) ... (vezi toată discuția)