avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta - actiune in raspundere contractuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta - actiune in raspundere contractuala

Am actionat in judecata un debitor pentru neplata utilitatilor. Debitorul face parte din cadrul unei asociatii de proprietari cu care societatea are incheiat contract de prestari servicii. Asociatia ne-a transmis im mod eronat date in legatura cu locatarii din cadrul blocului in care locuieste si debitorul pe care l-am actionat in judecata, in sensul ca debitorul pe care l-am actionat in judecata a fost trecut cu apartamentul nr.13 desi acesta locuia la apart.15. In momentul in care am actionat in judecata pe acest debitor, acesta a contestat facturile mentionand ca a primit doar facturile in care era inregistrat cu apart.15. Pe cele in care era trecut cu apart.13, nu le-a primit. Noi am motivat in instanta ca nu este culpa noastra faptul ca paratul a fost inregistrat in facturi cu adresa gresita. Am aratat faptul ca aceasta eroare privine din partea asociatiei de proprietari. Am depus la dosar contractul cu asociatia si tabelul pe care l-am primit din partea asociatiei din care rezulta ca paratul era trecut cu adresa gresita, adica aprt.13 in loc de 15. Instanta de judecata ne-a admis actiunea doar pt debitul aferent apart.15, respingandu-ne pentru cel emis pe apart.13, motivat de faptul ca paratul nu poate fi obligat la plata unor servicii de care in fapt nu a beneficiat. Am facut recurs, recursul ne-a fost respins pe acelasi considerent.
Vreau sa mentionez ca in contractul cu asociatia este trecuta ca si obligatie a asociatiei, aceea de a ne comunica in scris in termen de 15 zile calendaristice, orice modificare de adresa a fiecarui locatar din cadrul asociatiei. Acest lucru s-a intamplat, numai ca ne-a transmis in mod gresit aceste date despre locatarii din cadrul asociatiei.
Ma pot indrepta impotriva asociatiei cu o actiune in raspundere contractuala, intrucat asociatia si-a indeplinit in mod defectuos obligatia ?
Veau sa mai mentionez ca noi am ramas prejudiciati intrucat nu mai avem posibilitatea de a recupera debitul care a fost trecut pe apart. gresit, iar debitorul a beneficiat de niste servicii pe care nu le-a platit.
Ce parere aveti? Mai putem face ceva in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 16:34, 9 Iulie 2009
Anulati facturile emise gresit si emiteti alte facturi in care sa indicati corect beneficiarul, in situatia in care puteti proba prestarea serviciului si obligatia locatarului apartamentului de a achita contravaloarea acelui serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redactare interogatoriu persoana juridica arlette arlette buna ziua rog ajutor pentru intocmire interogatoriu pers juridica caz: am fost actionata in instanta pentru facturi neachitate ,emise pe numele meu de o ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere- litigiu gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Asociatia actioneaza in instanta pe locatar , nu pe proprietar pt recuperarea unei restante de 2000 lei acumulata in cca 2ani. Instanta pune in ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)