avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragerea dintr-o asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragerea dintr-o asociatie

Buna-ziua,

Sunt membru fondator in cadrul unei asociatii, asociatie ce activeaza in mediul socio-cultural si as dori sa imi retrag membralitatea.
Ma puteti ajuta, va rog, sa imi spuneti care sunt pasii?

Multumesc anticipat!

Mirela
Cel mai recent răspuns: wwwd , utilizator 13:30, 7 August 2015
Depuneti in scris catre comitetul director o instiintare in doua exemplare (sa va dea numar de inregistrare) in care dumneavoastra (cu datele de identificare din buletin) le comunicati hotararea ca de la data cutare renuntati la toate functiile detinute si la calitatea de membru.
Daca aveti materiale sau alte datorii catre asociatie, trebuie sa le predati.


Mai am o intrebare, asociatia are 7 membri, din care doar 2 mai doresc sa ramana. Este posibil ca la sedinta, la care vom participa jumatate plus unu dintre membrii, sa votez inclusiv excluderea (retragerea mea) mea?
Este vreo diferenta, d.p.v.d.al consecintelor intre excludere sau retragere?

Multumesc anticipat!

Mirela
Retragerea e actul dumneavoastra de vointa si conducerea ong-ului doar ia act de ea. Daca ati incalcat statutul ong-ului, comitetul director propune in scris suspendarea dumneavoastra pana la prima adunare generala iar acolo, cu votul membrilor prezenti, se decide excluderea dumneavoastra si eventualele consecinte penalizatoare. La acest proces trebuie sa fiti invitat pentru a spune punctul de vedere.
Daca se respecta cvorumul si e legal constituita, se pot lua decizii de catre adunarea generala.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatori ong scobarul scobarul Cum poate fi exclus un membru fondator ? ONG-ul nostru are 8 membrii fondatori La un ONG (asociatie de pecari) cu 8 mebrii fondatori este necesar cenzor ? (vezi toată discuția)
Deces membru fondator PopescuDragos PopescuDragos Buna seara, Am infiintat cu ceva timp in urma asociatie club sportiv, iar la momentul infiintarii eram 5 membrii fondatori. In urma cu aproximativ 2 ani unul ... (vezi toată discuția)