avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... amanare rata banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

amanare rata banca

Buna ziua! Am un credit in dolari, facut in 2011(pe 15 ani,) la banca Verida,cu ipoteca pe casa.In ultimele luni,am cam intarziat cu rata si mi-au spus ca nu -i problema(le convine ca mi-au luat destule penalitati),dar sa fac o amanare de 6 luni,dupa care sa incep sa platesc normal.Ca exista asa o lege acum. Dar, ratele care ar fi trebuit platite in aceste luni,se adauga la creditul initial sau pur si simplu se face o amanare? Oare exista o astfel de lege? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 12:57, 12 August 2015
Bancile mari din Romania sustin clientii care se confrunta cu probleme financiare. Se poate acorda o reesalonare atat timp cat se prezinta documente justificative care demonstreaza ca venitul familiei s-a diminuat. Reesalonarea de fapt inseamna ca iti da un nou credit a carui suma este soldul creditului existent+restante, se prelungeste perioada de creditare astfel incat suma lunara de plata sa poata fi sustinuta de catre client, se merge si pana la acordarea unei perioade de gratie la plata creditului pentru o perioada cuprinsa intre 6-12 luni, timp in care clientului i se ofera posibilitatea de a se restabili financiar.

ma interesa mai mult daca ratele ce trebuiau platite in aceste 6 luni de amanare,vor fi adaugate la creditul initial
Nu vi se adauga la creditul initial, deoarece suma ramasa in urma in cele 6 luni se recupereaza in ratele urmatoare si sa nu credeti ca timp de 6 luni nu mai platiti nimic. Platiti dobanda si comisioanele, banca nu pierde niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu rata la banca in caz de somaj? Nicoleta1979 Nicoleta1979 REVIN CU O INTREBARE AM O RATA LA BANCA LA UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE FARA GARANTIE CU ASIGURARE SI AS VREA SA STIU CE SE INTAMPLA DACA AM INTRAT IN SOMAJ, ... (vezi toată discuția)
Reesalonare credite, persoana fizica Monica Bogdan Monica Bogdan Buna ziua, am inteles ca bancile au produse de esalonare credite de consum persoane fizice. Am fost si am intrebat si eu pe la banci, dar unele mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Restanta la un credit ipotecar ContSters225225 ContSters225225 Buna ziua, Am contractat in 2008 un credit ipotecar pentru o garsoniera in capitala facut pe numele mamei mele eu cu sora mea fiind coplatitori la care din ... (vezi toată discuția)