avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin

Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. Vreau sa precizez ca nu este un ansamblu de blocuri, fiecare bloc este individual. Ei nu si-au amenajat spatiu pentru gunoi. Cred ca fac acest lucru pentru a nu plati pentru gunoi. Asociatia noastra de proprietari a facut coaforului 2 instiintari cum ca nu au voie sa-si arunce gunoiul in tomberonul nostru, dar ei continu sa-l arunce. In jurul tomberonului e plin de par, când bate vantul este imprastiat in toata curtea, iar prin curte se mai joaca si copiii nostri. Oare ce masuri am putea lua ca sa nu-si mai arunce gunoiul la noi in tomberon? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 07:58, 12 Februarie 2021
Coaforul este o societate comerciala si trebuie sa aibe contract cu firma de salubritate care ii aduce si tomberon separat.
In zona noastra containerele pentru colectarea gunoiului sunt asezate printre blocuri, in zone cat de cat mai retrase ca sa nu deranjeze mult proprietarii de apartamente. In aceste containere arunac gunoiul oricine locuieste in apropiere, orice desfasoara vreo activitate in zona, oricine trece pe langa aceste containere chiar daca este din alt cartier sau din alta localitatea.
Firma de slubritate ia gunoiul de acolo, face curat in jurul containerelor s.a.m.d.

Proprietarii de apartamente, de regula, platesc prin intermediu asociatiilorde proprietari cate 7,20 lei/persoana pe luna. Firma de salubritate are contract cu asociatiile de proprietari care platesc in functie de numarul de persoane trecut la intretinere lunar.
Agentii economici, firme mici, mari, SRL-uri, persoane juridice ce desfasoara diverse activitati (banca, intermedieri imobile, birou avocatura, birou contabilitate, banca, telefonie, farmacie s.a.m.d.) au contracte cu firma de salubritate separat (chiar daca sunt cu sediul in asociatia de proprietari) si platesc de la 25 lei/m.c in sus, asa cum au prevazut in contract.
Dar, repet, gunoiul este depozitat de oricine (apartamente, cofetarie, farmacie..) in aceleasi containere iar de acolo gunoiul este ridicat de aceeasi firma. Nu exista containere separate pentru diferite categorii de persoane fizice sau juridice.
Exista doar containere separate pentru plastic, hartie, deseuri menajere...
Am subliniat la inceput ca asa e la noi. Daca in alta parte este altfel gestionata problema gunoiului, discutati cu firma de salubritate si va lamuriti.
Am și eu o întrebare privind aruncarea gunoiului. Stau în chirie de 4 ani și tot de atata timp arunc gunoiul în tomberonul blocului vecin, care este peste drum de mine. Tomberonul "arondat" blocurilor în care stau eu este mai departe și sunt mai comod.
Astăzi s-a găsit o "lady" sa mă "certe" ca arunc gunoiul acolo și ca mă "spune" administratorului. Atât blocul stimabilei cât și cel în care locuiesc fac parte din aceeași asociație. Eu i-am spus foarte frumos sa fie recunoscătoare ca nu las gunoiul pe jos sau în fata blocului ei. Întrebare este: am sau nu voie sa arunc gunoiul în acel tomberon?
Aruncati gunoiul oriunde gasiti un tomberon la care aveti acces. Adica sa nu sariti gardul cuiva sa aruncati gunoiul dar atat timp cat tomberonul e pe domeniul public oricine trece pe langa el poate sa-l foloseasca.
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc nou, construit de un dezvoltator, diferit de blocul de vis a vis. Specificatiile terenului si specificatiile blocului construit vis a vis, nu le permite sa isi construiasca ghena de gunoi. Proprietarii si chiriasii care locuiesc innbl de vis a vis, nu merg la ghena din capat strazii ca apoi sa revina la cealalta strada unde se afla statia de STB. Merg direct spre statia de STB, si in drumul lor, lasa gunoiul in tomberoanele bl nostru. Datorita volumului mare de gunoi, asoc noastra a incheiat un contract pt un nr mai mare, ca sa beneficieze de 2 pubele de 1.1 mc si de 4 ridicari (Luni, Miercuri, Vineri si Sambata) dar nu fac fata.
Ce putem face, unde sa depunem o sesizare / plangere pt a îi determina sa nu mai arunce gunoiul lanoi, pt a evita mizeria si toate conditiile aparitiei rozatoarelor.
Mai mentionez ca personal am discutat cu dezvoltatorul lor de la care stiu ca nu le permite terenul sa faca inca o ghena pt acestia, am discutat cu administratorul blocului pt a aduce o pubela dea lor acolo si sa vb la firma de salubrizare sa o goleasca de acolo dar oamenii nunsunt de acord (in schimb aduc gunoiul in continuare). Ce lege din Romania ma poate ajuta in privinta asta ?

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

Coaforul este o societate comerciala si trebuie sa aibe contract cu firma de salubritate care ii aduce si tomberon separat.

Alte discuții în legătură

Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)
Vecinul imi atarna gunoiul pe clanta usii, l-am inregistrat pe camera pufy2007 pufy2007 Buna ziua dragii mei, sunt un cetatean care domiciliaza in Mun.Bucuresti Sectorul 1, dupa cum bine stiti in acest sector serviciul de salubritate este ... (vezi toată discuția)