avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Luarea in evidenta la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Luarea in evidenta la ITM

Buna ziua.
M-am dat demisia si inca nu am facut lichidarea . Cum se face inscrierea la ITM incetarea cim si in ce baza? Daca nu semnezi lichidarea (documentul folosit mai ales in unitatile bugetare), inseamna ca nu se transmite prin REVISAL, incetarea cim?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 12 August 2015
Nu are nicio legatura REVISAL-ul cu nota de lichidare.

Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

Potrivit art.4 alin.1 din HG 500/2011, completarea, respectiv înregistrarea în registru a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2), şi transmiterea registrului se fac după cum urmează:
....
d)elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. i) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă;
......
Buna dimineata.
DEci nota de lichidare are legatura numai cu predarea de bunuri aflate in folosinta celui fost angajat si de plata ultimelor drepturi banesti cuvenite?
Multumesc anticipat!
Nota de lichidare cuprinde, in general, mentiuni cu privire la datoriile pe care le are salariatul fata de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen inregistrare contract individual de munca VELASCO VELASCO Care este termenul de inregistrare a CIM la inspectoratul teritorial de munca, cu mentionarea pe contract a acestui numar, indiferent de denumirea ... (vezi toată discuția)
Transmitere incetare cim creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Daca un salariat si-a depus demisia in data de 30.04.2012, solicitand ca incheierea CIM sa se faca incepand cu data de 01.05.2012 cum fac cu ... (vezi toată discuția)
Operare revisal ralucapavelescu ralucapavelescu In cat timp se transmite catre REVISAL cu privire la incetarea contractului individual de munca al unui salariat in baza art.61,alin.1,cu efectuarea cercetarii ... (vezi toată discuția)