avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariu de baza lunar brut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariu de baza lunar brut

Buna ziua.
Am inteles ca la calculul indz. de somaj se acorda un spor (functie de perioada de contributie) care se calculeaza ca media ultimelor 12 luni de cotizare aplicat la salariul de baza lunar brut!
Intrebari:
1. daca salariul de incadrare a fost de 1700 lei, spor de vechime 25% = 425 lei, alte drepturi acordate ca drepturi castigate in instanta, alte prime si sporuri cu ocazia unor sarbatori, care este defapt suma care se i-a in calcul la stabilirea indz. de somaj?
2. daca intre data incetarii cim si stabilirea dreptului de ind. de somaj a trecut 1 luna (fara salar si fara indz. de somaj), care sunt defapt ultimele 12 luni? ultimele 12 luni in care ai lucrat si contribuit sau ultimele 12 luni de la data stabilirii dreptului de indz de somaj (adica se ia in calcul si luna in care nu ai lucrat?)
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: carasclaudiu , utilizator 06:05, 12 August 2015
1. Sunt luate in calcul ultimele 12 luni inapoi de la data incetarii raporturilor de munca.

2. Sunt luate in calcul toate veniturile pentru care s-a platit contributia pentru somaj.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile co neefectuat ancaciu ancaciu Cum se platesc zilele de concediu de odihna neefectuat?Ex. salar incadrare 804 lei,ile de concediu de platit 10. (vezi toată discuția)
Calcul somaj yenetex yenetex Buna seara , Am o nelamurire in privinta modului de calcul al somajului ! Mai precis salariul brut este de 5860 de lei pe luna. In ultimile 6 luni am primit ... (vezi toată discuția)
Cm anairam_unid anairam_unid Cum se calculeaza media zilnica pt concediul de odihna si concediul medical? (vezi toată discuția)