avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Tratament fiscal creante scoase din evidente in urma ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Tratament fiscal creante scoase din evidente in urma unui plan de reorganizare

Buna ziua !
In evidentele contabile am o creante neancasata de la un client rauplatnic care tocmai ce i sa aprobat planul de reorganizare admis si confirmat prin sentință judecătorească .
Planul a fost aprobat in sedinta Adunarii Creditorilor la care noi nu am fost convocati.
> - creditorii garantati – 68-75% din creante
> - bugetarii – 16-18%
> - salariatii – 100%
> - chirografarii indispensabili – 30%
> - restul chirografarilor – 0% - AICI NE INCADRAM NOI . DECI NU MAI INCASAM NIMIC .

Vreau sa precizez ca nu am constituit provizion pentru aceasta creanta

Ma interezeasa d.pd.v fiscal scoaterea din evidente :
1. valoarea serviciilor inscrisa in 654 va fii deductibila fiscal la calculul impozitului pe profit daca noi nu am constituit un provizion .
2. valoarea TVA - este nedeductibila sau se poate ajusta ca in cazul falimentului ?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai repede .
Multumesc frumos !

Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 12:56, 12 Noiembrie 2015
Buna ziua ,sant si eu interesata de acest aspect daca ne-ar putea ajuta cineva cu cateva sfaturi ,poate sant persoane care s-au confruntat cu aceasta problema .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila client intrat in faliment. PopCristi PopCristi Am un client care prin hotarare de la tribunal a intrat in faliment. Factura este emisa in 2012 iar hot definitiva a Tribuanlului este in 2015. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Client in faliment sacko sacko Dupa finalizarea inventarierii (in ianuarie 2010) a patrimoniului firmei aferent 2009, in 3 februarie 2010 am primit o notificare de la un lichidator judiciar ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva insolventa Lipi Lipi Am o speta cu un client care imi datoreaza mai multe milioane de lei noi... Evident ca acum e in insolventa... Evident ca n-are datorii doar la ... (vezi toată discuția)