avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana din 1977
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana din 1977

Buna seara,

Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra. Parintii mei au achizitionat in anul 1979 un imobil incheiat cu o chitanta de vanzare-cumparare facuta de mana intre ei. Vanzatorul la randul lui are o chitanta de mana facuta in anul 1977, intre el si vanzatorul de la vremea respectiva. Ultimul act de vazare cumparare este facut legal este in 1946 cand a fost vandut catre vanzatorul ,vanzatorului tatalui meu. In certificatul de atestare fiscala emis de primarie anul trecut, apare tatal meu ca proprietar, imozitele si taxele sunt platite de el. Acum noi in cazul in care am dorii sa vindem am avea nevoie de un act legal de dobandire al acelui imobil. Cum am putea proceda sa fim "legali"??? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:54, 24 August 2015
Acțiune în instanță ca Hotărârea judecătorească să țină loc de act de vânzare cumpărare sau o acțiune în uzucapiune în care nu mai este nevoie de chitanța de mână.
Numai printr-o actiune in instanta.

Eu vad uzucapiune, deoarece exista 2 vanzari succesive pe chitanta de mana.

Actiunea judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare-cumparare se poate face numai daca cel ce detinea un titlu de proprietate un act de vanzare-cumparare autentic vindea prin chitanta de mana tatalui dvs. Dar, inteleg ca a existat un "vanzator al vanzatorului" ce a vandut tot pe chitanta de mana.
Incercati sa faceti cadastru pentru imobilul cu pricina. Stiu ca se poate. Cautati un cadastrist si vedeti ce va spune. mai multe detalii dupa ce faceti cadastru. Mult success.
Prin efectuarea unei documentații cadastrale nu se poate soluționa problema deoarece se fac doar măsurători cu indicarea punctelor de ridicare . Dar lipsește orice titlu de proprietate deoarece respectivele chitanțe nu reprezintă titlu de proprietate(care s-ar putea obține doar printr-una din acțiunile menționate mai sus) iar simpla documentație cadastrală nu reprezintă titlu de proprietate- aceasta fiind doar o operațiune tehnică și nu un act juridic doveditor. al vreunui drept.
Uzucapiune. Parati vor fi mostenitorii vanzatorului.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
Cristina Paisa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate haiman haiman bune ziua eu am cumparat an 1984 un teren cu casa de 3 camere acesta mea fost vandut cu chitanta de mana petru ca asa era atunci acum vreau sa optin titlu de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare johnny82drs johnny82drs o intrebare din nou nu stiu cum sa explik mai exact dar incerc tot posibilul . tatal meu a cumparat o casa in anul 1987 cu chitanta de mana vanzatorul avea in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters116611 ContSters116611 Bună ziua, Tatăl meu a cumpărat în 1978 un teren, cu un act de vînzare-cumpărare de mînă, cu martori. Terenul nu are ieşire la drum, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)