Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Consimtamantul partii vatamate

va rog sa-mi explicate mai pe larg ce inseamna consimtamantul partii vatamate cf.art.22 NCP. Sunt constituita ca parte civila la un proces penal de inselaciune " metoda accidentul" unde din cauza impactului emotional am dat multe informatii in baza carora inculpatul si-a tesut modul de operare, acceptand sa urmez toate instructiunile date. Este posibil ca in acest caz sa fie considerat nevinovat, eu ramanand cu paguba materiala dar si rusinea de a nu putea sa gestionez bine o astfel de situatie.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:46, 21 August 2015
În niciun caz nu poate fi absolvit suspectul/inculpatul de a răspunde penal, doar prin aceea că prin mijloace menite să vă înșele a obținut unele date de care s-a folosit în comiterea infracțiunii.Nu cred că poate fi vorba de așa ceva, cum că dvs. v-ați fi dat în mod tacit consimțământul pentru ca el să comită o faptă penală contra intereselor dvs. Lăsați organele judiciare să rezolve situația și nu căutați interpretări în codul penal, este sfatul meu.
Buna ziua,

nu se pune problema de consimtamant al victimei in situatia metodei accidentului. Nu cunosc detaliile spetei dvs dar, victimele metodei accidentul nu-si dau acordul sa fie inselate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate incalca un acord de mediere? ginacri ginacri Buna ziua! intr un proces de viol s a facut mediere si a fost retrasa plangerea penala!insa inculpatul a facut plangere impotriva surorii victimei deoarece l a ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate si loviri sau alte violente - pedeapsa Mary_yna Mary_yna Prietenul meu este judecat pentru lipsire de libertate in mod ilegal si loviri sau alte violente.Nu este recidivist,care este pedeapsa? (vezi toată discuția)
Autorul accidentului si parte vatamata, sanctiuni ncpp simonik2011 simonik2011 Buna ziua, am avut accident (nu am adaptat viteza la conditiile de drum) eram singura in masina, politia mi-a facut dosar de cercetare penala, mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)