avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Pierdut procesul din cauza avocatului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Pierdut procesul din cauza avocatului

Buna ziua. Am avut un proces cu o cu o firma pentru materie: -Litigii de munca cu obiect: -Obligatie de a face si stadiu procesural: -Fond. Asta insemna penrtu a castiga grupa de munca. Cred ca avocatul nu s-a tinut de treaba pentru lipsa raportului de expertiza sau lipsa de procedura, iar alti avocati din tara au castigat cu alti colegi pentru acelasi drepturi de munca.
Ce trebuie facut? Se mai poate recupera banii ce i-am dat avocatului pentru expertiza?
Va multumesc.
Onorariul pentru expert, stabilit de instanta de judecata se depune de partea in proces careia i s-a incredintat expertiza, la CEC, in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului desemnat de catre instanta sa efectueze expertiza.
Cred ca amintiti de onorariul pentru avocat, pentru care trebuie sa aveti chitanta de achitare. Daca avocatul a depus banii in numele dvs. pentru onorariul provizoriu al expertului, ordinul de plata la CEC trebuie sa se regaseasca la dosarul cauzei.
Tot la dosarul cauzei trebuie sa se regaseasca raportul de expertiza daca s-a efectuat expertiza.
Orice bani pe care i-ati dat avocatului pot fi recuperati numai in urma unei hotarari judecatoresti, daca puteti prezenta in instanta (daca deschideti proces impotriva avocatului) documente ca ati dat banii respectivi si ca avocatul nu si-a facut treaba pentru care l-ati platit, in diferite stadii ale procesului.
Avocatii au o obligatie de diligenta si nu o obligatie de rezultat ceea ce inseamna ca nu puteti imputa avocatului solutia pronuntata de catre o instanta in conditiile in care avocatul dvs a facut tot ce era posibil pt solutionarea spetei dvs.Faptul ca alte instante din tara au dat castig de cauza in dosare similare cu al dvs nu are nici o relevanta,sunt frecvente situatiile cand complete din cadrul aceleiasi instante in spete similare pronunta hotarari diferite.
cornel99 a scris:
[...Cred ca avocatul nu s-a tinut de treaba pentru lipsa raportului de expertiza sau lipsa de procedura, iar alti avocati din tara au castigat cu alti colegi pentru acelasi drepturi de munca.
Ce trebuie facut? Se mai poate recupera banii ce i-am dat avocatului pentru expertiza?



Stimat forumist,

Nu vreau să imi apăr colegii pe care, de altfel, habar nu am cine sunt, dar cred că greșiți.

În primul rând, dacă expertiza a fost plătită de către avocat, nu acesta este de vină pentru lipsa raportului de expertiză, ci expertul. Nu aveți nici o treabă cu avocatul, acesta nu răspunde pentru alții.

Dacă avocatul a luat banii pentru plătirea expertului desemnat și nu a achitat onorariul datorat expert, aici ar fi, într-adevăr o problemă chiar gravă. O puteți reglemanta mai întâi prin discuții cu avocatul, uterior printr-o cerere adresată Baroului din care face parte.

Iar în ceea ce privește lipsa de procedură, aceasta chiar nu văd de ce ar putea face obiectul culpei avocatului. Vina ar aparține instanței.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxe expertize danielaurice danielaurice As dori sa stiu cum pot recupera taxele de expertiza deoarece nu am mai avut nevoie de ele in procesul de partaj. Sunt platite din 2012 si 2013 Am ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara gaby83 gaby83 Buna ziua, intr-un proces de revendicare imobiliara, mi s-a admuis o expertiza topo. Am un plan vechi din 1990 vizat de OCOTA care a stat la baza intabularii ... (vezi toată discuția)