avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa+teren cu datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa+teren cu datorii

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie: In anul 2013 a murit socrul meu, care avea in proprietate o casa si un teren extravilan pentru care nu a achitat impozitul pe mai multi ani. Incepand din 2014 primim documente cu obligatii de plata de la primaria comunei unde avea casa, precum si instiintare de proprire pe suma care se ridica anual de la firma care are terenul in arenda. Precizez ca sunt 3 posibili mostenitori (3 frati), dar aceste instiintari se primesc doar de catre unul dintre ei (cel care a lasat buletinul la firma ce are terenul in arenda, pentru subventie, dar nu a fost ridicata nicio suma de bani pana acum).
De asemenea, precizez ca obligatiile de plata cele mai mari sunt din timpul vietii, de pe urma folosirii unei anumite suprafete de teren (cica cc 58 ari). La un moment dat, aceasta suprafata de teren a fost impartita intre socru si fratele lui, iar el a ramas cu doar jumatate de hectar. Cei de la primarie afirma ca suma cea mai mare este de pe urma utilizarii terenului de 58 ari. Acum, daca s-ar achita sumele restante, ar avea de plata doar cc 54 lei/an.
Problema este ca cei 3 frati nu doresc sa mosteneasca nimic din ce este acolo, nu vor sa faca succesiunea, intrucat trebuiesc achitate datoriile+cheltuielile notariale, ceea ce nu se justifica in pastrarea unei case batranesti si a jumatate de ha de teren extravilan.
Care este demersul legal pe care-l poate face primaria in acest caz?
Ne-au spus la telefon ca vor pune proprire pe salariu. Intrebarea este a cui? Pentru ca, asa cum am mai spus, nu a fost dezbatuta mostenirea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:02, 25 August 2015
Nu ati acceptat mostenirea, nnu sunteti mostenitor si nu ati preluat nici drepturile si nici obligatiile defunctului.Va sperie cu poprirea, atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)
Teren in indiviziune constantin29 constantin29 Buna dimineata,am urmatoarea problema,in urma succesiunii dupa bunicii mei,ambii decedati,mama mea si fratele ei au mostenit 3 hectare teren agricol ... (vezi toată discuția)
Problema titlu de proprietate Marius77777 Marius77777 Cu doua luni inainte sa moara, tatalui meu, primarul din comuna, i-a luat titlul de proprietate pe casa si teren, spunandu-i ca este o neregula si trebuie ... (vezi toată discuția)