avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot intra din stimulent in CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot intra din stimulent in CCC?

Sunt in stimulent crestere copil,copilul implineste un an in octombrie,pot intrerupe serviciul ca sa pot intra in CCC?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:20, 13 August 2016
Ordinul nr.1474/2011
situatie :
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.


solutie : Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.
1. Pentru ce varianta de CCC ati optat initial: pana la varsta de 1 an a copilului sau pana la varsta de 2 ani a copilului?

2. Sau ati optat direct pentru stimulentul de insertie fara sa solicitati CCC?
varianta 2
am optat direct pt stimulent
multumesc
Aveti doua variante:

a) - vi se prelungeste din oficiu plata stimulentului de insertie pana implineste copilul varsta de 3 ani.

b) - solicitati oricand intrarea in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie ionut4 ionut4 Buna ziua Doresc sa stiu daca pot sa renunt la stimulentul de insertie in favoarea concediului de maternitate.Mentionez ca am 7 luni de cand primesc ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie- concediu crestere copil cristi_marcu cristi_marcu As dori a știu dacă optez prima data spor de inserție dacă pot trece apoi în concediu de creștere a copilului ??? (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil cancuta cancuta Buna ziua, Pot sa ma întorc in concediu de creștere copil in condițiile in care imediat dupa terminarea concediului de maternitate m-am întors la ... (vezi toată discuția)