avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Program lucru presedinte asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Program lucru presedinte asociatie de locatari/propietari

Buna ziua,

1. As dorii sa stiu exact ce program de lucru poate avea presedintele de asociatie, daca el trebuie sa fie in biroul asociatiei de locatari?Modul de comunicare daca exista o problema in bloc.


Cel mai recent răspuns: bureac62 , utilizator 11:12, 17 Septembrie 2015
Fiecare presedinte de asociatie isi face propriul program.
Solicitati-i prezenta o ora pe saptamana la sediul asociatiei tocmai pentru ca proprietarii sa stie cand il pot gasi pe teren neutru ca sa discute de la om la om, nu numai prin cereri scrise.
Presedintele asociatiei are program 24 din 24 ore atat timp cat este ales. La orice ora, orice proprieatr care are o urgenta poate apela la presedinte.
Dar in mod firesc problemele se rezolva la sediul asociatiei unde trebuie sa existe un program afisat pentru incasari, unde poate fi gasit, pe langa casier, uneori administratorul, presedintele, cenzorul sau membrii comitetului.
Noi avem afisat program de incasari de 2-4 ore de luni pana vineri si aproape intotdeauna pe langa casier mai este si altcineva din comitet si adesea presedintele. Presedintele poate lucra la documente in sediul asociatiei, poate fi pe sacro,la sumsol, pe terase... cu administartorul, cu o echipa de meseriasi, poate fi in instanta, la primarie, la politie, la sediul unui furnizor, la banca...
Dar intrebati si o sa-l gasiti.
Presedintele are serviciu stabil la o societate.Vine acasa pe la ora 16,30. Programul de la asociatie este 19.00-21.00. De multe ori nu este acolo ci doar administratorul care incaseaza. Am depus la administrator o declaratie pe propria raspundere ca am lipsit 21 de zile intr-o luna ca sa fiu scazut la intretinere. Acesta nu mi-a inregistrat-o spunind ca nu are stampila , ca presedintele lipseste si sa revin.Era corect sa-mi dea nr. de inregistrare administratorul ? Deasemenea am trimis cu AR prin posta o scrisoare asociatiei prin care ceream printre altele lamuriri cu stadiul proceselor cu restantierii incepute prin 2007-2008,cu decizie de executare silita prin 2011-2012, si care ar fi trebuit sa se fi finalizat ca sa nu se prescrie prin 2014-2015. Pe portalul instantei nu apare nimic nou din aprilie 2012 iar pe listele de intretinere nu a scazut suma restantierilor, aceasta crescind luna de luna(mentionez ca fisele de intretinere le fotografiez din vara lui 2010)adica nu au platit de prin 2007-2008,fiind tolerati de conducere iar proprietarii crezind ca acestia isi fac datoria. Daca nu primesc raspuns de la presedinte in termenul legal ce pot sa fac ?Iarna bate la usa si ne-au mai fost oprite utilitatile pe termene scurte.Totul pe un fond de nepasare si cred ca si complicitate. Va multumesc pentru raspuns !
Intr-o asociatie de proprietari, in afara de presedinte, mai puteti discuta cu cenzorul, cu membrii comitetului alesi de dumneavoastra, cu administratorul angajat si platit de dumneavoastra...
Daca lucrurile nu merg bine in asociatie, proprietarii pot alege alt presedinte., alt comitet, alti cenzori...
Era singur la asociatie,asta e problema ,si asa fac mereu,dar cred ca trebuia sa-mi inregistreze declaratia.Consider ca oamenii nu trebuie pusi pe drumuri dintr-un moft al celor de la asociatie...

Alte discuții în legătură

Ce program trebuie sa aiba caseria asociatiei de locatari si ce locatie ? daniela09021968 daniela09021968 Buna ziua, Cu toate că în legislaţia privind funcţionarea asociaţiilor de locatari nu se prevede clar un orar de funcţionare a casieriei, se recomandă ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casier asociatie hero hero Buna ziua, am si eu o (alta problema ) pe care vreau sa o clarific. Am primit o cerere de la un propietar prin care ma roaga ( in calitate de presedinte) sa ii ... (vezi toată discuția)
Metode de crestere a incasarilor in asociatie Dana Marin Dana Marin Cu siguranta exista persoane de decizie in asociatii care au experimentat diverse metode de crestere a incasarilor la intretinere. Noi avem multe restante, ... (vezi toată discuția)