avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nelamurire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nelamurire

Sunt profesoara, fac parte dintr-un ONG si as vrea vrea sa stiu daca legea permite sa-mi fac o intreprindere individuala cu activitate de comert - consignatie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 16:14, 14 Iulie 2009
Legea va permite.
(4) Nu pot ocupa posturile didactice, de conducere sau de îndrumare şi de control în învăţământ persoanele care desfăşoară activităţi incompatibile cu demnitatea funcţiei didactice, cum sunt:

a) prestarea de către cadrul didactic a oricărei activităţi comerciale în incinta unităţii de învăţământ sau în zona limitrofă;

b) comerţul cu materiale obscene sau pornografice scrise, audio sau vizuale;

c) practicarea, în public, a unor activităţi cu componenţă lubrică sau altele care implică exhibarea, în manieră obscenă, a corpului.Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic.
Deci s-ar putea , daca activitatea nu se desfasoara in incinta unitatii sau in zona limitrofa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesorii sant functionari publici? Lacy58 Lacy58 Buna ziua,Profesorii sant functionari publici?si daca poate sa infiinteze PFA sau PFI Multumesc! (vezi toată discuția)
Cumul de functii pytu_elena pytu_elena Situatia mea este un pic mai incurcata: lucrez la 2 angajatori: 1 in domeniul privat (de 3 ani )unde am norma intreaga si 1 in invatamant (din sept 2009) unde ... (vezi toată discuția)
Lncompatibilitate statut cadru didactic utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva cu privire la art. 234 din LEN, unde la art 234 5), a) la incompatibilitati cu calitatea de cadru didcatic, se ... (vezi toată discuția)