avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Recuperare drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Recuperare drepturi de autor

Am descoperit un material creat de mine și distribuit gratuit într-o librărie, tipărit și pus în vânzare.

Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:42, 17 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Da, am fisierele originale ale imaginii.
Nu am cedat nimanui, niciodata, dreptul de autor.
Nu am nicio legatura cu cei in cauza, i-am descoperit pe net, folosind un program de identificare a imaginilor similare celor din site-ul meu.

Mesajul lor este mai mult decat jignitor.
„Iubita doamna ...sincer nu va inteleg afirmatiile...au furat...ce sa fure?...ceva ce se descarca gratuit....imi cer mii de scuze dar aveti cumva orarul inregistrat la OSIM ...MARCA INREGISTRATA...platiti cumva ceva taxe pentru dreptul de autor(sau ati platit cumva taxa de inregistrare la OSIM)?....daca da....atunci aveti tot dreptul....dar numai dupa ce il inregistrati la OSIM si platiti TAXA.....vezi Legea 84/1998 legea marcilor si indicatiilor geografice...APOI ....discutam despre furt si telefoane de amenintare date la ora 00.00...o zi buna sa aveti...si mai cititi inainte de a acuza...eventual intrebati si un avocat specializat!!!!!!!....Disney...Pigna.etc..acestia pot sa faca cu adevarat reclamatii....!!!!!!!Mai discutam dupa ce aveti MARCA INREGISTRATA!!”

Doua dintre personajele care apar pe material sunt sigla mea, inregistrata la OSIM.

in plus, ameninta in privat,

„Eu o sa va dau in judecata pentru injurii si amenintari!!!!!!nu este frumos...sa faceti o afirmatie inainte de antepronuntarea justitiei...!!!!!!”
Copierea, reproducerea si distribuirea fara permisiune a unui text sau unor imagini pentru care aveti drepturi de autor este o incalcare a legii, chiar daca dvs. ati publicat acest text pe internet si nu percepeti nicio taxa pentru accesarea websiteului. Sigur, va trebui sa dovediti intr-un fel sau altul ca textul este al dvs. si nu l-ati copiat de la altii. Pentru orice website de pe internet cu continut original se prezuma ca autorii textelor si imaginilor au drepturi de autor pentru ele pana la proba contrarie. Nu tot ce se gaseste pe Google poate fi copiat si redistribuit fara permisiune.

In practica asta poate fi dificil, un proces in drept civil costa mult, dureaza mult, va faceti multi nervi, iar rezultatul nu e garantat, de ex. daca nu puteti dovedi ce sustineti va puteti trezi condamnata sa platiti cheltuielile judiciare ale celor dati in judecata.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)
Evaluare drepturi pentru site web daniel_dan daniel_dan Buna ziua, 1. Am realizat un portal informativ-educational, acesta s-a dezvoltat destul demult. Cum sa procedez pentru a-mi proteja munca investita? ... (vezi toată discuția)