avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urgent! contract prestari servicii
Discuție deschisă în Executare silită

Urgent! contract prestari servicii

Buna ziua!
Am un contract de prestari servicii contabile cu o asociatie.In data de 31 iulie au cerut rezilierea. Pana la aceasta data aveau 3 facturi in sold. Pe una au achitat-o dar refuza sa le plateasca pe celelate pe considerentul ca nu prea au avut activitate in cele 2 luni. Am facut adresa catre ei , de informare a soldului precum si extras de cont, in data de 01.09.2015 pe care nici la data aceasta nu l-au confirmat, deci potrivit legii daca nu am primit nici un raspuns se considera soldul acceptat.
Intrebarea este daca pot duce contractul la un executor sau trebuie neaparat in instanta si apoi la judecator.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 19:30, 16 Septembrie 2015
Trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca de obligare a asociatiei la plata sumei restante. Ulterior, in caz de neexecutare de buna voie a hotararii, procedati la executarea silita.
Multumesc frumos! Dar totusi nu exista o alta cale mai rapida de recuperare a creantei, nu este vorba de o suma mare- 1600 lei, si prin instanta dureaza foarte mult
Contractul de prestari servicii contabilitate nu reprezinta titlu executoriu, astfel incat, din pacate, trebuie sa va judecati intai
Incercati sa ii mai notificati inca o data, poate platesc de bunavoie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea chiriasului - chirie neplatita, contract expirat enaf enaf As vrea sa intreb cum sa procedez in continuare daca chiriasul unui spatiu al firmei nu a achitat nici o factura de chirie/9luni si refuza sa paraseasca de ... (vezi toată discuția)
Executare silita in baza unui contract ? oti oti Am un contract de prestari servicii (intretinere retea calculatoare) care prevede termen de preaviz in caz de reziliere unilaterala aproape un an.Ce sanse ... (vezi toată discuția)
Clienti neincasati tudorani tudorani In contul \'clienti incerti\' exista o suma care reprezinta un client neincasat, client care nu a fost dat in judecata, s-a incercat recuperarea pe cale ... (vezi toată discuția)