avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune in instanta marire pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune in instanta marire pensie de intretinere

cum trebuie sa procedez pt a-mi mari tatal copiilor pensia alimentara si cat la suta din salariul lui li se cuvine
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:03, 21 Septembrie 2015
cat li s-a cuvenit in procent si prima data. Cati copii aveti ? Sunt minori toti ?
cand li s-a stabilit pensia, acum cat timp?
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
In afara de actiunea in instanta, puteti sa-l chemati la mediere si daca accepta sa discutati impreuna cu privire la nevoile copiilor, la faptul ca acestea se schimba odata cu cresterea lor, si stabiliti de comun acord cum sa le acoperiti. Daca ajungeti la o rezolvare a situatiei, depuneti Acordul de Mediere la instanta (taxa este de 20 de lei) si obtineti si hot jud.
In urma cu 9 ani am cazut de acord sa primeasca copiii 300ron impreuna ,nu s-a stabilit din salariul lui pt ca cei de la conducerea unitatii unde lucreaza nu au trimis nici dupa trei luni veniturile lui ,a cata parte din salar ia fiecare copil ,tinand cont de faptul ca el mai are un copil de 22 ani inca la facultate .
Ați uitat sa ziceți cati copii aveți.
Oricum, oricâți ati avea nu vor primi mai mult de 1/3. Pensia pt 3 sau mai mulţi copii e de pana la 1/2 din salariu, iar pt ca el mai are unul în întreținere, pt a-i dvs rămâne max 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara chick chick Buna ziua. Sunt intr-un proces de divort cu copilul minor acum am probleme la pensia alimentară,am un venit net lunar de 1800 ron.cit îi revine pensia ... (vezi toată discuția)
Prime excluse de la calculul pensiei alimentare?de comun acord? Vio91 Vio91 Buna ziua, Zilele trecute am primit sentinta de divort,pentru casnicia cu fosta sotie,impreuna cu care am doi copii minori.In sentinta publicata momentan ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie comuna, un copil 3 anisori, pensie alimentara Sabu Sabu Buna ziua, Inca nu am discutat acest aspect in familie,dar s-ar putea sa nu scapam(de ceea ce imi era \"teama\") de divort. Familia are de toate, ... (vezi toată discuția)