avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Care este calitatea unui consilier juridic neinscris ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in CCJ?

Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in CCJ? Unii sustin cum ca nu ai aceasta calitate din moment ce nu esti inscris, altii contrariul, si totusi nu este obligatorie inscrierea in CCJ. Va rog lamuriti-ma si pe mine!
Cel mai recent răspuns: Grosu Ionuț-Cãtãlin - Consilier Juridic , Consilier juridic 11:19, 1 Decembrie 2016
Daca nu sunteti inscris la CCJ cum dovediti ca sunteti Consilier Juridic? Cine v-a acordat acest statut?
Un avocat care nu este membru niciunui barou cum dovedeste ca este avocat?
Dar un magistrat?

Cine va da legitimatia de Consilier Juridic? Dar stampilele? Dar roba?

Normal ca este obligatorie inscrierea la CCJ, altfel nu sunteti Consiler Juridic!
In acest caz exercitati fara drept aceasta profesie, fapt sanctionat de Codul Penal!

Cititi legea 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de Consilier Juridic

Succes
Licențiatul în drept poate încheia contract de munca pentru funcția de consilier juridic. Odată încheiat acest contract el devine consilier juridic. Din acest moment el poate sa se înscrie intr-o asociație profesionala. Poate dar nu e obligat. În afară de Asociația Colegiul Consilierilor Juridici sunt încă aproximativ 100 de alte astfel de asociații.
Stimate Mediator_Bacau, Statutul profesiei de consilier juridic a fost publicat in Monitorul Oficial a Romaniei PARTEA I-A. Poate acest lucru iti spune ceva despre valoarea si puterea unei act juridic publicat in MO Partea I-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic angajat pe baza de contract la o institutie publica orianadiana orianadiana as dori sa stiu daca pentru a fi angajat in functia de consilier juridic pe baza de contract la o institutie publica este obligatorie inscrierea in Colegiul ... (vezi toată discuția)
Atributiile unui jurist AnaMariaIacob AnaMariaIacob Buna seara ! Am si eu o intrebare ... Recent l\'am rugat pe tatal meu sa ma lase (ca proba) sa fiu \\"jurist\\" firmei lui ... ideea este ca eu nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta anda79 anda79 buna seara, as dori sa mi spuneti daca in baza unei imputerniciri si a delegatiei un consilier juridic fara a fi inscris in CCJ si fara roba are voie sa ... (vezi toată discuția)