avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copil infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copil infiat

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie delicata si as dori sa ma ajutati. In urma cu 7 ani o matusa impreuna cu sotul ei, neavand copii s-au gandit sa ne aleaga pe mine si sotul meu sa ii ingrijim si dupa decesul lor noi sa ii mostenim,urmand ca ultimul dintre ei ramas in viata sa ne faca testament. Dupa 4 ani matusa a decedat in urma unei probleme medicale si astfel unchiul a mers la notar si ne-a facut testament.Mentionez ca cei doi au beneficiat de o atentie si o ingrijire excesiva din partea noastra la orice ora din zi sau din noapte,fapt recunoscut atat de ei cat si de cei care ne inconjoara. Problema a aparut acum o saptamana cand unchiul s-a trezit la usa cu fiul sau infiat din prima casatorie si cu care nu a mai avut relatii de cand s-a casatorit cu matusa mea , de aproximativ 30 ani. Acum dupa atata timp cat i-am ingrijit pe cei doi si cu sacrificii din partea noastra de exemplu fara nici un concediu de atata timp pentru ca matusa avea 79 de ani si unchiul 80 cand i-am luat in ingrijire si avand probleme medicale nu ne-am miscat de langa ei ,realizez ca v-a trebui sa impartim mostenirea cu acest fiu. In acest caz noi ne-a respectat obligatiile dar unchiul nu v-a mai putea sa respecte intelegerea pe care am facut-o.Pur si simplu ne simtim inselati. As dori sa-mi spuneti la ce procent din masa succesorala are dreptul acest fiu si daca exista vreun act prin care sa mostenim ce ni s-a promis, exclus vanzare-cumparare.










Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:20, 19 Septembrie 2015
Ar trebui sa faceti macar acum in al 12-lea ceas ce trebuia sa faceti de la inceput: Contract de intretinere!
Daca ramaneti cu testamentul, fiul are dreptul la rezerva de 1/2 din mostenire.
Va multumesc din suflet pentru raspuns! Am incercat de la inceput sa-l convingem sa facem contract de intretinere,mai mult chiar si notarul a insistat dar nu vrea.
De aia e bine sa fie pus totul pe hartie de la inceput. Daca nu vrea sa reglementeze situatia trebuie sa il dati in judecata si sa cereti despagubili pentru tot ceea ce ati facut. Cautai un avocat si discutati situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire amavrancea amavrancea Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie urgenta de ajutor. In urma cu 10 ani o matusa in varsta de 76 de ani neavand copii s-a gandit ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria162 maria162 Ingrijesc de 4 ani doua rude in varsta cu promisiunea ca ultimul ramas in viata imi va face testament.Cei doi(unchiul si matusa nu au copii impreuna ci doar ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire copil infiat maria162 maria162 Buna ziua, De patru ani, eu impreuna cu sotul meu ingrijim doua persoane in varsta (unchi si matusa) care vor sa ne faca testament si sa ii mostenim dupa ... (vezi toată discuția)