avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil, drepturile parintelui rezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil, drepturile parintelui rezident

Parintele " tutore" poate interzice celuilat parinte:
- sa mearga cu copilul in numite locuri ?
- sa duca copilul sa se intalneasca cu persoane care au facut parte din viata copilului pana la divortul parintilor? (matusi, unchi, nasi de botez ,membrii ai familiei,neagreati de tutore !)
Daca da, va rog sa-mi spuneti in baza caror acte normative?
Se poate reglementa in instanta sceasta situatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iulia pastrama , utilizator 23:02, 20 Septembrie 2015
Cine e "Părintele tutore"? Nici un părinte nu poate interzice celuilalt părinte ca în timpul petrecut cu minorul să-l ducă în vizită la prieteni, să-l ducă în locuri plăcute minorului.
Instanţa nu are ce reglementa, instanţa stabileşte autoritatea părintească, domiciliul minorului şi un program de relaţii cu minorul, fără a stabili activităţile pe care părinţii le fac cu minorii.
Va multumesc!
Copilul este in grija mamei care nu accepta ideea ca familia ei, ( respectiv surori, matusi, nasi). inca mai tine legatutra cu fostul ei sot, tatal copilui, motiv pentru care-i interzice acestuia sa lase copilul sa se intalneasca cu ei.
Mentionez ca motivul principal al divorului este o relatie extraconjugala ...a mamei...relatie condamnata si neinteleasa de familia ei.









Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
iulia pastrama, utilizator
In legea 272/2004 actualizata (pentru protectia drepturilor copilului) chiar se spune ca minorul are dreptul de a continua legaturile afective cu membrii familiei largite, iar parintii nu pot impiedica acest lucru, chiar daca poate acest lucru nu le convine, este dreptul copilului. Va recomand sa apelati la mediere pentru rezolvarea acestui conflict ce priveste relatiile de familie.
Va multumesc, doamna Iulia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: ... Maria MM. Maria MM. Buna ziua! Va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: fratele meu este in proces divort si stabilirea programului de vizita pentru fiica sa minora ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra copilului dupa divort? maria_mirela maria_mirela As vrea un sfat de la cineva specializat, va rog. Mama care a primit copilul in urma divortului poate impune tatalui, ca in programul de vizita, cand ia ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil timpuriu timpuriu suntem in urmatoare situatie copilul este in plasament la nasi sai de botez , potrivit Plan Individual de Protectie are c-a finalitate , \"reintregrarea in ... (vezi toată discuția)