avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In ce conditii se poate rejudeca un dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In ce conditii se poate rejudeca un dosar

Buna ziua,
Va rog mult sa ma sfatuiti ce cale de atac mai pot urma ( in afara de recurs), in conditia in care am pe rol un dosar avand ca obiect " Hotarare care sa tina loc de act autentic" iar instanta de fond, dupa o durata a procesului de 2 ani avand toate inscrisurile, expertiza si declaratia martorului in favoarea mea, mi-a respins cererea ca neintemeiata, iar apelul mi l-a respins ca nefondat.

In ce conditii se poate trimite dosarul pentru rejudecare ? Urmeaza sa fac recurs dar, din cate am vazut pe net, sunt respinse din start. As dori totusi ca dosarul sa fie rejudecat de o instanta mai competenta si nu stiu daca sa solicit acum la recurs.

Multumesc anticipat

~ Conținut șters la cerere ~
Recursul nu este prevazut de NCPC drpet cale de atac in astfel de cazuri, de aceea sunt respinse ca inadmisibile. Daca sunt indeplinite conditiile legale ,putetiformula caile de atac extraordinare:contestaite in anulare(art.503-508 NCPC),revizuire( art.509-513 NCPC)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva apel carsteaverginica carsteaverginica buna seara , instanta de Apel mi-a respins cererea de apel ca nefondata. Definitiv. mai pot ataca hotararea in vreun fel ? dosarul este civil. (vezi toată discuția)
Curtea de apel,decizie definitiva. belcris141 belcris141 Buna ziua.Daca s-a obtinut o decizie definitiva de la Curtea de Apel,legata de un caz de pensionare,se mai poate face recurs sau mai exista vreo cale de atac ... (vezi toată discuția)