avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna seara, daca se poate as dori sa ma ajutati cu o informație despre pensia alimentara a copilului.... Nu stiu exact cum se calculează, cat la suta din salariu se calculează.... De exemplu :sotul meu i-a salariu în jur de 1800 - 2000 lei net, si suntem în momentul divorțului si as dori sa știu cati bani ar trebui sa dea pt fetita. Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2015
ilariasimona, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:45, 20 Septembrie 2015
Raspuns: până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil (art 529). De asemenea puteti apela la mediere pentru intocmirea planului parental privitor la fetita care cuprinde intelegerea dvs referitoare la: locuinta minorului, programul de relatii personale al parintelui nerezident, contributia parintilor la cheltuielile de crestere si ingrijire, etc. Existenta planului parental si respectarea acestuia va asigura o buna colaborare cu celalalt parinte si un echilibru in viata dvs si a fetitei. Iar instanta va fi ajutata pentru ca va avea mai putine de judecat.
Până la 1/4 din venituri. La venituri de 1800-2000 lei instanța stabilește de obicei cuantumul pensiei la 1/4 din venituri. Atenție, se iau în considerare doar veniturile care au caracter de continuitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara bianka2012 bianka2012 Buna ziua am doi copii si divortul inca nu l-am bagat urmeaza zilele astea, m-ar interesa la pensia alimentara cat ar fi la suta din salariul lui si daca ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. vreau sa va cer un sfat daca ma puteti ajuta. ... elena w elena w Buna dimineata. Vreau sa va cer un sfat daca ma puteti ajuta. Fostul sot refuza clar sa contribuie la cresterea si educarea copilului in afara de minimul de ... (vezi toată discuția)