avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Respingere la intabulare pe legea cadastrului ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Respingere la intabulare pe legea cadastrului modificata 2015

Buna ziua, am depus actele la OCPI Bucuresti pentru cadastru si intabulare a unei constructii noi (cu A.C - 2015) si am primit incheiere de respingere pe motiv ca avem nevoie de CERTIFICAT DE ATESTARE A EDIFICARII CONSTRUCTIEI . Am mers la PS3 , de unde am primit o adeverinta . S-a depus din nou documentele si am primit tot inchiere de respingere , pe motiv ca nu am primit de la Primarie un CERTIFICAT. Am mers in audinta la OCPI -unde nu s-a rezolvat nimic - doar sa facem redepunere cu acte noi????, desi dosarul era complet si OCPI nu recunostea documentul emis de Primarie. Apoi am mers la Primarie am facut cerere , de unde am primit NEgatie - pe motiv ca nu exitsa norme metodologice la lege. Intrebare: daca redepun dosarul cu aceasta negatie voi primi cadatrsul si intabularea???? Sau trebuie sa astept sa isi rezolve problema OCPI si Primaria sector 3??? Nu inteleg de ce eu ca proprietar trebuie sa fac aceste drumuri, fara a primi documentele de care au nevoie si care sunt DREPTU meu? Astept un raspuns de la Dvs. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:40, 27 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Da, mi s-a spus. Ideea este ca OCPI nu accepta documentul Primariei. Iar primarie spune ca nu exista norme metodologice la lege.

Este un cerc vicios, din care eu pierd timp si nici nu reusesc intabularea constructiei.
Primăria este de vină- aceste NORME METODOLOGICE există prin Ordin 839/2009 a aplicării L.50/1991 , norme adoptate și de noul ORDIN 456/2014 , care a preluat dispozițiile prevăzute de Ordin 839/2009.
Totul este ca primăria - serviciul respectiv, să știe să citească . Vedeți că la OCPI aveți un termen în care trebuie să depuneți acest certificat de atestare a existenței construcției care se eliberează pe baza unei CERERI adresate primăriei- și actul respectiv așa se numește- nu adeverință ci CERTIFICAT DE ATESTARE A EXISTENȚEI CONSTRUCȚIEI.
OCPI nu a făcut altceva decât să se conformeze legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa construita fara autorizatie de constructie metadonul metadonul buna ziua am o casa construita fara autorizatie pentru a o intabula cum pot proceda trebuie sa dau primaria in judecata . pot sa castig in instanta sau nu? (vezi toată discuția)
Vanzare casa+teren ellastef ellastef terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare a edificarii constructiei - constructie partiala Stoica_F Stoica_F Buna ziua, Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in jud Ilfov, cu autorizatie de constructie emisa in 2014, am procesul verbal de ... (vezi toată discuția)