avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce se intampla atunci cand nu raspunzi la curier?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce se intampla atunci cand nu raspunzi la curier?

adica am dat o comanda pe net si o primesc prin fan curier , ce pot pati daca nu raspund fanului curier pt a ridica coletul si a plati ?
Cel mai recent răspuns: bobo64 , utilizator 23:16, 17 Iunie 2021
Din cite stiu , nimic , am facut si eu o comanda pe internet la o cafea cu boabe de ghimbir , am fost tot sunat iar curierul m-a inteles si mi-a explicat ca daca nu am bani , pot sa ii spun ca refuz coletul din cauze materiale iar coletul va fi suportat de firma / persoana in cauza care l-a expediat ... ma refer la taxa aceea , aveti tot dreptul sa refuzati ceva si de la magazin daca nu il mai doriti ... .

Mai detaliat nu poti da ? Sau la atita se rezuma totul ?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
ContSters331166, utilizator
eu am comandat o cafea verde pentru slabit dar am inteles ca e o aberatie dai banii degeaba si iti afecteaza sanatatea iar sotul meu mi-a interzis sa cumpar asa ceva prin urmare nu il mai vreau si am sunat la numarul de care am fost sunata ieri pt a confirma comanda dar imi raspunde robotul in engleza
Buna ziua. Comertul la distanta ( comenzi electronice/telefonice) are alte reguli, iar consumatorul are mai multe drepturi. Printre acestea se afla si dreptul de a returna produsul comandat in termen de 30 zile. Nu o sa fie nimic daca nu preluati comanda.
Notificati curierul (atunci cand va contacteaza pentru livrare) ca acea comanda a fost anulata si ca o sa fie returnata expeditorului. Nu platiti nimic in acest caz!
Legal nu o sa patiti nimic.
Nu veți păți nimic. Puteți să refuzați pur si simplu. Când sună curierul îi spuneți că nu mai doriți produsul respectiv și gata. Simplu că bună ziua. Dacă vă sună vreun reprezentat de la firma la care ați comandat îi spuneți clar că v-ați răzgândit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet returnat, plata curier florinel888 florinel888 Acum cateva zile am comandat ceva pe internet care urma sa vin printr-o firma de curierat. Problema este ca eu am cumparat acel produs de aici si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Am vrut să achit prețul unui produs primit prin curierat, dar curierul mi-a spus că e cu ramburs 0. după 8 luni mi se cer banii, trebuie să plătesc eu sau cine a greșit? Petr4567 Petr4567 Buna ziua.Pe scurt situatia: -un produs expediat prin curier cu ramburs 0,fara factura fiscala de insotire a produsului.Am primit coletul si dorind sa achit ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite buna ziua, am comandat un produs online. produsul ... zsoli71 zsoli71 Recuperare debite Buna ziua, Am comandat un produs online. Produsul l-am returnat in termenul legal de 14 zile de la data primirii produsului. Returul a ... (vezi toată discuția)