avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa reziliere inainte de termen contract operatot ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa reziliere inainte de termen contract operatot telefonie mobila

Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca este legala aceasta taxa perceputa de operatorii de telefonie mobila in cazul rezilierii contractului inainte de termen.
Cazul meu concret: am facut o portare catre un alt operator (portarea sa facut cu 8 zile inainte de expirarea contractului cu actualul operator), si mi sa emis o factura proforma in valoare de 100 Ron pentru inchiderea abonamentului inainte de termen.
Mentionez ca abonamentul a fost de 5 Eur/luna si a fost platit integral pana la ultima zi a perioadei contractuale (ultima factura fiscala emisa chiar a venit cu valoare negativa).
Vreau sa ma lamuriti daca se poate in aceasta privinta deoarece mi se pare o taxa abuziva si necorelata cu eventualul prejudiciu cauzat de cele 8 zile contractuale ramase pentru abonamentul de 5 Eur/luna.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emowreck23 , utilizator 18:02, 24 Septembrie 2015
daca suma este fixa si nu reprezinta c/val diferentei de perioada contractuala, este abuziva.
ati primit factura sau proforma in valoare de 100 de lei?
Salut, da am primit o factura proforma...fara tva..nimic fiscal si oficial....cred ca e o procedura generica din partea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe de reziliere abuzive in contractele de telecomunicatii OanaCiulei OanaCiulei Buna tuturor, Dupa cum bine stiti, toate companiile de telecomunicatiii au in clauzele lor contractuale aplicate taxe de reziliere, in cazul in care vrei ... (vezi toată discuția)
Taxe de reziliere abuzive in contractele de telecomunicatii OanaCiulei OanaCiulei Buna tuturor, Dupa cum bine stiti, toate companiile de telecomunicatiii au in clauzele lor contractuale aplicate taxe de reziliere, in cazul in care vrei ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii de cablu si internet isabela capalnas isabela capalnas Am faciut cerere de rezilire la un operator de servicii de cablu si acum imicer taxe in valoare de 500 de ro. Stiam ca exista legislatie care prevede ca ... (vezi toată discuția)