avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Detalii despre Întâmpinare proces Penal, după ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Detalii despre Întâmpinare proces Penal, după contestarea a două clasări ale dosarului la Parchet.

Am prima înfăţişare la un proces penal ca urmare a clasării de 2 ori a plângerii penale, dar cum am venit cu probe noi şi clare în favoarea mea, cred că se începe urmărirea penală ... nu ştiu sigur, dar aşa cred.
Am termen pe 29.09.2015, dar mi s-a spus că trebuie să depun o Întâmpinare cu 5 zile înainte. Care ar fi ultima zi de depunere, 24.09.2015 ?
Şi mai întreb ceva - chiar e obligatorie această Întâmpinare, odată ce am trecut prin două contestaţii (reclamaţii) împotriva clasării acelui dosar penal, în care am scris vreo 10 pagini de detalii, mai ales legislative pe care le-au încălcat făptuitorii (probe noi, mai ales cu Înscrisuri extrem de clarificatoare în favoarea mea).
Dacă chiar e nevoie, fac Întâmpinarea, pentru că se spune că-mi pierd dreptul de a mai propune probe.
Dar ce să scriu acolo, pentru că nu mai vreau să reiau tot ce am mai scris ?
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 11:43, 11 Noiembrie 2018
Nu se depune intampinare in procesul penal, trebuie sa fie vorba de altceva, informati-va si reveniti.
Am scris "Am prima înfăţişare la un proces penal ca urmare a clasării de 2 ori a plângerii penale, dar cum am venit cu probe noi şi clare în favoarea mea, cred că se începe urmărirea penală ... nu ştiu sigur, dar aşa cred."
Poate nu m-am exprimat exact ... este un dosar cu Materia: Penal, Stadiul procesual: Fond, Obiectul Dosarului: Plângere soluţii de ne-urmărire/ne-trimitere în judecată (art. 340 NCPP)
Mi s-a spus că trebuie făcută Întâmpinare cu 5 zile înainte de primul termen, de pe 29.09.2015. Asta ar însemna că pe 24.09.2015 e ultima zi, adică mâine ?
Cu adevărat e nevoie să mai fac o Întâmpinare, odată ce am dat de 1 an informaţii îndestulătoare şi clare despre ceea ce cer (am scris odată 10 pagini cu detalii despre legile încălcate), mai ales că am ajuns la al 5-lea termen într-un proces civil în care sunt şi pârât, dar am depus şi o Cerere Reconvenţională, pentru acest dosar făcând deja o Întâmpinare (are cam acelaşi subiect cauza în cele două procese).
Ciudat e că am termen în aceeaşi zi pentru amândouă (29.09.2015) - am mâine audienţă la B.I.R.P. la Judecătorul de Serviciu, să văd ce are să-mi comunice, poate schimbarea unuia din termene !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
zxc1, utilizator
Am citit acum pe Internet ceva despre faptul că pentru procesele penale nu se depun Întâmpinări, şi e destul de logic, pentru că Întâmpinări ar putea depune doar un pârât.

CristinaPaisa a scris:

Se depun Note scrise în procedură de Camera Preliminară în care se pot contesta probele și legalitatea rechizitoriului, dacă este cazul.
Asta dacă sunteți inculpat. Dacă sunteți parte civilă, nu trebuie să faceți nimic.

Am primit pe 18.09.2015 o citație pentru a fi prezent azi 24.09.2015, la camera B.I.R.P., pentru o Audienţă, în calitate de Petiţionar.
Dar am găsit ceva mai jos scris ceva despre faptul că „în conformitate cu dispoziţiile art.114 alin.1 din C.P.C. (nu am găsit acest articol care să arate ceva despre Întâmpinare !) trebuie să depun Întâmpinare cu cel puţin 5 zile înainte de termen sub sancţiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca Excepţii”
E ciudat de ce cel care a redactat acea Citaţie pentru Audienţă a dat acea informaţie evident eronată. Extrem de ciudat, n-am mai întâlnit aşa ceva.
La fel, n-am mai auzit de ... Audienţă la camera B.I.R.P. a Judecătoriei. Oare ce mi se va cere acolo, că am auzit că Joia are audienţă Judecătorul Delegat, de la 10 la 12 ?
Biroul de Informare şi Relaţii Publice:
În conformitate cu art. 77 din Regulament Biroul de Informare şi Relaţii Publice asigură legăturile instanţei cu publicul şi cu mijloacele de comunicare în masă, în vederea garantării transparenţei activităţii judiciare şi asigură activitatea de soluţionare în termen a petiţiilor în condiţiile legii.
Audiențe Judecător Delegat B.I.R.P. - joi - ora 10,00 - 12,00 si 15.30 - 18.30.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2015
zxc1, utilizator
Ce este B.I.R.P. ?
Am mai scris, Biroul de Informare și Relații cu Publicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de depunere a întâmpinãrii Lungu Constantin Lungu Constantin Daca parata a depus intampinarea in data de 12.10.2012 iar ziua procesului a fost in data de 16.10.2012 se poate invoca exceptie pe procedura deoarece nu a ... (vezi toată discuția)
Termen si modalitate de depunere intampinare florin.claudiu florin.claudiu stiu ca o intampinare se depune cu cel tarziu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit , ce nu stiu este modalitatea de transmitere si daca de exemplu ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare tardiv; raspuns la intampinare ANDREI2002 ANDREI2002 Buna seara. Din cate am inteles exista un art din codul muncii care se refera la faptul ca intimata trebuie sa depuna intampinara pana la primul termen de ... (vezi toată discuția)