avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Numar de ore la clasa a IV-a
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Numar de ore la clasa a IV-a

Buna ziua,

la clasa a IV-a, anul acesta mai este inca valabil planul cadru prevazut in OMEC 5198/2004. In anexa 1.1, numarul de ore atribuit unei discipline variaza - de exemplu 2-3 la limba moderna 1 - cu maxim 24 ore pe saptamana pentru toate disciplinele la un loc.
Art. 7 alin 3 prevede ca „orele prevazute in planul cadru la fiecare disciplina peste numarul minim (daca exista) pot fi alocate in schema orara pentru Extindere sau pentru Aprofundare “
alin 4: „in cazul in care la o disciplina se opteaza pentru extindere, atunci programa scolara se parcurge in integralitatea ei...“

In ce conditii se pot aloca ore pentru extindere, cine hotaraste, cine trebuie sa opteze pentru extindere: parintii sau directorul?

Programa scolara pentru clasa a IV-a (OMEC 3919/2005) prevede pentru limba straina 1: „obiective de referinţă şi conţinuturi la decizia şcolii: obligatorii numai în situaţia când, la o anumită clasă, se optează pentru curriculum extins (3 ore pe săptămână)“.
Iarasi, intrebarea mea este: cine trebuie sa opteze: directorul sau parintii?

Copilul meu face anul acesta, in clasa a IV-a, 3 ore de limba straina 1 pe saptamana, dupa ce in anul anterior, primul an de limba straina, a avut 2 ore pe saptamana. Asa a hotarat acum directorul scolii, pentru ca doamna profesor sa isi acopere norma.
Nici un parinte sau copil nu este incantat de decizie, mai ales ca profesorul de limba straina a fost schimbat si doamna cea noua nu este placuta de elevi.
Toate celelalte clase de a IV-a au doar 2 ore limba straina pe saptamana.

Exista vreo cale legala prin care sa contestam decizia directorului si sa reducem limba straina la 2 ore sapamanal?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:16, 29 Septembrie 2015
Extinderea o decide scoala, nu parintii. Parintii se pot exprima doar prin alegerea unuia sau a altui optional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua lucrez in invatamant, sunt profesor titular pe discipline ... milena2020 milena2020 Buna ziua Lucrez in invatamant, sunt profesor titular pe discipline tehnice si doamna ministru vrea sa faca modificări la Legea Educației, prin proiectul ... (vezi toată discuția)
Inversarea limbilor străine în învățământul preuniversitar mariaalex1970 mariaalex1970 În data de 17 februarie 2016 mi s-a înmânat o decizie conform căreia în anul școlar 2016 - 2017 am doar 14 ore în catedră, deoarece la clasa ... (vezi toată discuția)
Superdirectorul marshanna marshanna Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: este cumva, undeva, reglementata capacitatea unui director de scoala de a aproba propria sa cerere ? Mai ... (vezi toată discuția)