avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament vandut de doua ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament vandut de doua ori

Buna ziua,

Am dat un avans pentru achizitionarea unui apartament, am facut un antecontract la notar in care am specificat faptul ca predarea apartamentului s-a facut in data respectiva...dar acum aflu ca acel apartament a mai fost vandut o data, cu 6 luni inaintea incheierii antecontractului meu, in stadiul de proiect. Primii cumparatori sunt in proces cu vanzatorul pentru a-si recupera banii. Ce pot face eu in acest caz?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: simona_d , utilizator 23:50, 15 Iulie 2009
Mergeti urgent la un avocat cu actele.
Multumesc pt. raspuns, nu prea mai am rabdare pana dimineata, va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla.
Va multumesc
In cazul cand promitentii cumparatori anteriori se afla intr-un proces "pentru recuperarea banilor", este o veste oarecum buna. Vestea proasta este ca aveti de-a face cu un promitent vanzator neserios. Va recomand ca de la promisiunea de vanzare-cumparare, ceea ce aveti acum, dat fiind faptul ca v-ati inteles aspura bunului (apartament) si pretului de transfer, sa incheiati un act de transfer al proprietatii. Il convingeti pe promitent vanzator de buna voie, sau veti fi nevoita sa porniti o actiune prin care sa cereti pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic. Exista niste conditii in ante-contractul dvs. care impiedica incheierea unui act autentic ? E bine sa-i prezentati cazul concret unui avocat si sa va apucati de treaba cat mai repede.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Gabriel Stelea, Avocat
Apelati de urgenta la un avocat care sa ii cheme la o conciliere in vederea restituirii avansului dat. Si ulterior cautati un vanzator serios! In conditiile in care acest promitent vanzator se comporta in acest fel , fiind total neserios , mi se pare foarte riscant sa ii dati toti banii si sa autentificati un contract de vanzare-cumparare cu el fiindca , fiind in stadiul de proiect , cine va poate garanta ca acest constructor va si ridica constructia? Mai ales ca pe piata imobiliara se aude deja de astfel de constructori care au incasat avansuri mari si au cam inceput sa dea din umeri deoarece constructiile au ramas la stadiul de...PROIECT!B-)
Apartamentul e construit, eu aproape m-am mutat acolo, dar azi am aflat ca mai exista cineva care a "cumparat" acelasi apartament in momentul in care era doar pe hartie. Va multumesc pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa cristi i cristi i Buna ziua! Va rog o lamurire la urmatoarea situatie:am dat un avans pt un apartament iar consructorul a inceput procedura de insolventa(la ... (vezi toată discuția)
Antecontract si contract de vanzare-cumparare sannek sannek Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum: In ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)