avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Date caracter personal pentru comenzi online
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Date caracter personal pentru comenzi online

Buna seara!

Detin o firma si urmeaza sa vand produsele online pe baza de comanda si o sa primesc numele si adresele clientilor.

Este nevoie sa ma inregistrez undeva pentru ca voi folosi acele date? Nu voi cere CNP-uri sau serii de buletin,doar datele de baza pentru a livra comanda.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 13:36, 30 Septembrie 2015
Buna ziua!

Legea 677/2001 defineste ca operator " orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile şi structurile teritoriale ale acestora, care stabileşte scopul şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
dacă scopul şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt
determinate printr-un act normativ sau în baza unui act normativ, operator este
persoana fizică sau juridică, de drept public ori de drept privat, care este
desemnată ca operator prin acel act normativ sau în baza acelui act normativ".

Acelasi text de lege defineste datele cu caracter personal ca fiind " orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale
fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale" - cu alte cuvinte, datele cu caracter personal exced sfera CNP-urilor si/sau a seriilor de buletin.

Prin urmare, da, va trebui sa va inregistrati ca operator la ANSPDCP.
Mai multe informatii, inclusiv legislatie specifica, gasiti pe site-ul [ link extern ] /

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelucrare date personale cu caracter confidential alexarpad2003 alexarpad2003 Eu sunt programator si am creat un sistem online catalog scolar. Am fost la diferite scoli cu o oferta ( 10 lei / luna de elev ) in care ma ofeream eu sau ... (vezi toată discuția)
Legea 677/2001 - registrul de evidenþã a prelucrãrilor de date cu caracter p ersonal M. Gradinaru M. Gradinaru In conformitate cu prevederile Legii nr.230/2007, reprezentantii Asociatiilor de proprietari solicita proprietarilor copii ale actelor de proprietate, precum ... (vezi toată discuția)
Protectia datelor personale???!!!! MARY_55 MARY_55 Buna seara, Notele obtinute la facultate, nu sunt \"date personale\"? Ele pot fi postate pe internet??? (vezi toată discuția)