avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare specializare rezidentiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare specializare rezidentiat

Sunt rezident in an final (3) pe spec. Laborator Farmaceutic. Ma intereseaza sa parcurg inca o specialitate adiacenta (Farmacie Clinica). Este posibil sa fac acest lucru prin schimbare de specializare (nu ca dubla specializare) si in ce conditii? Daca da, voi avea aceleasi drepturi de angajat pe care le-am avut pana acum? Va trebui sa dau din nou examenul de rezidentiat cu generatia care incepe anul 1 la noua specializare?

M-ar ajuta si textul de lege care sustine raspunsul. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 30 Septembrie 2015
art.10 din HG nr. 899 din 22 august 2002 privind organizarea învăţământului postuniversitar de specialitate medical, medico-dentar şi farmaceutic uman
...

(2) Schimbarea specialitatii în care a fost admis rezidentul este posibila printr-un nou concurs de rezidentiat. În cazuri justificate schimbarea se poate face numai prin ordin al ministrului sănătăţii, dacă solicitantul îndeplineşte condiţiile minime la specializarea cerută.
.....
As dori va rog o clarificare: am nevoie de un ordin al MS pentru a da din nou concursul sau acest lucru este necesar doar celor care in mod justificat solicita un transfer, fara concurs.
Textul actului normativ nu precizeaza ce se intelege prin „cazuri justificate", situatie in care schimbarea se face prin Ordin si nu prin concurs.

Potrivit jurisprudentei , un motiv intemeiat il constituie starea de sanatate (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 4664 din 20 decembrie 2006)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidentiat Doru C Doru C Buna ziua. Sunt medic rezident pe specialitate ORL pe loc, anul 4. Avand in vedere modificarea curiculei de pregatire si prelungirea perioadei de pregatire la ... (vezi toată discuția)
Schimbare specialitate rezidentiat corina_a corina_a Buna ziua!Daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema:sunt medic rezident pe specialitatea Urgente si as dorii sa imi mut specialitate pe ATI fara a ... (vezi toată discuția)
Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)