avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in caz de demisie

LUCREZ LA O FIRMA DE 2 LUNI.NU AM SEMNAT CIM,DAR LA ITM FIGUREZ CA ANGAJATA A ACELEI FIRME PE PERIOADA DETERMINATA DE 3LUNI.POT PLECA FARA PREAVIZ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 1 Octombrie 2015
Aveti posibilitatea sa plecati la expirarea duratei pentru care a fost incheiat.

Plecarea fara preaviz este posibila in situatiile urmatoare:
- art.55 lit.b C.mun. - incetare c.i.m. cu acordul partilor

- art.81 alin.7 C.mun. - demisie cu renuntarea la preaviz din partea angajatorului. Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

- art.81 alin.8 C.mun. - demisie fara preaviz . Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Barxs20 a scris:

LUCREZ LA O FIRMA DE 2 LUNI.NU AM SEMNAT CIM,DAR LA ITM FIGUREZ CA ANGAJATA A ACELEI FIRME PE PERIOADA DETERMINATA DE 3LUNI.POT PLECA FARA PREAVIZ?


1. Inseamna ca dvs. nu ati semnat CIM si ori a fost inregistrat fara semnatura dvs. ori a semnat alta persoana in locul dvs.

2. Trebuia sa primiti si vs. un exemplar din CIM.

3. Faceti o sesizare la ITM pentru aceste nereguli.
Daca nu ati semnat c.i.m., atunci puteti pleca linistit , intrucat un c.i.m.nevalabil nu are cum sa fie incetat potrivit Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie JUSTME2016 JUSTME2016 Buna ziua, Am decis sa-mi depun demisia. Desi as avea o multime de motive sa plec, am decis sa depun demisia cu art.55 litera b incepand cu o data ulterioara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)