avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati fara contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati fara contract

Buna ziua!
Am intarziat cu o livrare de marfuri. Clientul ne ameninta ca ne da in judecata. Nu avem contract semnat. Le-am trimis doar o oferta semnata si stampilata in care era mentionat termenul de livrare. Nici ei nu au trimis comanda ferma. Dar ne-am trezit dupa un timp cu banii in cont. Exista vreo baza legala care mentioneaza cat sunt penalitatile in acest caz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabriela_peleanu , utilizator 16:46, 16 Iulie 2009
Buna ziua.

Penalitatile de intarziere se cer in functie de contractul incheiat intre dumneavoastra si client. Fiecare parte contractanta agreaza un cuantum al penalitatilor de intarziere.

Avand in vedere faptul ca nu ati incheiat contract, nu a fost trimisa o comanda ferma, dansii nu au cum sa ceara penalitati de intarziere si nici executarea contractului, inexistent de altfel.
Insa, exista posibilitatea sa intenteze o actiune in justitie pentru plata nedatorata, in situatia in care dumneavoastra nu le-ati trimis marfa si nici nu aveti un proces-verbal de receptionare.
Buna ziua!
Multumesc pentru raspunsul prompt. Avem de gand sa le dam marfa. Problema este ca nu o aveam pe stoc, cand cu toata bunavointa ei ne-au trimis banii in cont si am depasit termenul de livrare (soseste din alta tara). Din cate am inteles, nu pot solicita din partea noastra decat suma trimisa in contul nostru. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea de marfuri pe baza de contract lucaiordache lucaiordache buna ziua! am si eu o intrebare cu privire la achiztia de marfuri pe baza de contract. Daca eu X\\" achizitionez prin contract de la persoana juridica Y\\", ... (vezi toată discuția)
Abuz in folosirea cecului dat garantie Mihaiela  Teodora Popa Mihaiela Teodora Popa Speta: Un fost angajat al firmei noastre comanda materiale in numele firmei dar pentru folosul propriu, de la o firma partenera cu care aveam contract si un ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta corinamar corinamar buna seara, firma mea produce material de constructii am si un contract insa s-a comandat mai mult decat in contract, pe baza de comanda lucrarea s-a ... (vezi toată discuția)