avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalcularea pensiei alimentare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalcularea pensiei alimentare?

Salutare, pe scurt, parintii mei sunt divortati, tata nu a mai vrut sa auda de mine, mai am o sora vitrega de care, de asemenea nu a mai vrut sa auda. A fost pus sa plateasca pensie alimentara si a platit-o.

In prezent, am 19 ani si am terminat studiile liceale, acum sunt la o postliceala de stat, la buget si vreau sa-l dau in judecata sa plateasca in continuare pensia alimentara.

Intrebarea mea este, daca el nu ii mai plateste surorii mele pensia alimentara, pot cere o recalculare si in loc de spre exemplu 200 de lei sa primesc 400 de lei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:54, 8 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Pana la implinirea varstei de 26 de ani aveti dreptul la pensie de intretinere, daca studiati si nu prestati nicio activitate remunerata.

Actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de reclamant sau de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.

Legiutorului , in materie de pensie de intretinere, a instituit o competenta teritoriala alternativa.



Instanta de judecata va putea stabili plata pensiei de intretinere, pentru motive intemeiate , pe o perioada in avand , pensia reprezentand o suma globala a anumite luni.



Daca solicitati instantei de judecata plata pensiei de intretinere in raport de venitul net obtinut de sot, indicati societatea asiguratoare unde acesta este angajat.




Pensia este calculata in functie de nevoile creditorului obligatiei legale de intretinere, dar si de posibilitatile de plata ale debitorului.




Hotararea prin care s-a stabilit pensia de intretinere nu este necesar a fi investita cu formula executorie, fiind executorie de drept.






Succes.

artacomunicarii,

Multumesc pentru raspuns, doar ca ce as vrea eu sa stiu este:

Daca el mi-a platit 270 de lei mie si 270 de lei surorii mele in fiecare luna dintr-un salariu de aprox. 1500 de lei, iar surorii mele nu-i mai plateste pensia din moment ce nu mai frecventeaza nicio forma de invatamant, cand voi cere RECALCULAREA voi primi 540 de lei sau tot 270 de lei?

El este in acest moment in rezerva MAPN, deci nu mai este activ in cadrul armatei, ci mai degraba la \"pensie\" cu o valoare de aprox 1500 de lei NET.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator
Dacă sora nu mai e în drept sa primească, pensia ce se va stabili, va fi de maxim 1/4.
(editat citat)

Deci in loc de 15 la suta cat primeam pana acum, voi putea sa primesc 25 la suta dupa recalculare nu?
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! primesc pensie alimentara de la tatal meu pana la ... DenisaS98 DenisaS98 Buna ziua ! Primesc pensie alimentara de la tatal meu pana la varsta de 26 de ani daca continui studiile iar in momentul de fata am 23 de ani. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se poate deschide acțiune pt pensie alimentara ... FeticCristina FeticCristina Bună seara! Se poate deschide acțiune pt pensie alimentara fara a baga divorț? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)