Salutare, pe scurt, parintii mei sunt divortati, tata nu a mai vrut sa auda de mine, mai am o sora vitrega de care, de asemenea nu a mai vrut sa auda. A fost pus sa plateasca pensie alimentara si a platit-o.
In prezent, am 19 ani si am terminat studiile liceale, acum sunt la o postliceala de stat, la buget si vreau sa-l dau in judecata sa plateasca in continuare pensia alimentara.
Intrebarea mea este, daca el nu ii mai plateste surorii mele pensia alimentara, pot cere o recalculare si in loc de spre exemplu 200 de lei sa primesc 400 de lei?
Multumesc mult pt raspuns. As mai avea o nelamurire, in cererea mea, ar trebui sa specific ca vreau o patrime din salariul lui actual sau nu mai e nevoie?
Banuiesc ca am nevoie si de o adeverinta de venit, in caz ca invoca faptul ca eu as putea sa am venituri?
Da, cereți sa se stabilească pensie 1/4 raportat la venitul lui sau dacă nu obține venit, raportat la salariul minim.pe ec.
Pt ca ati depășit 18 ani și condiția e sa fiți elev și sa nu va întrețineți prin munca trebuie sa depuneti și adeverința de elev și cea cu venitul dvs.