avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalcularea pensiei alimentare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalcularea pensiei alimentare?

Salutare, pe scurt, parintii mei sunt divortati, tata nu a mai vrut sa auda de mine, mai am o sora vitrega de care, de asemenea nu a mai vrut sa auda. A fost pus sa plateasca pensie alimentara si a platit-o.

In prezent, am 19 ani si am terminat studiile liceale, acum sunt la o postliceala de stat, la buget si vreau sa-l dau in judecata sa plateasca in continuare pensia alimentara.

Intrebarea mea este, daca el nu ii mai plateste surorii mele pensia alimentara, pot cere o recalculare si in loc de spre exemplu 200 de lei sa primesc 400 de lei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:54, 8 Octombrie 2015
Multumesc mult pt raspuns. As mai avea o nelamurire, in cererea mea, ar trebui sa specific ca vreau o patrime din salariul lui actual sau nu mai e nevoie?

Banuiesc ca am nevoie si de o adeverinta de venit, in caz ca invoca faptul ca eu as putea sa am venituri?
Da, cereți sa se stabilească pensie 1/4 raportat la venitul lui sau dacă nu obține venit, raportat la salariul minim.pe ec.
Pt ca ati depășit 18 ani și condiția e sa fiți elev și sa nu va întrețineți prin munca trebuie sa depuneti și adeverința de elev și cea cu venitul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! primesc pensie alimentara de la tatal meu pana la ... DenisaS98 DenisaS98 Buna ziua ! Primesc pensie alimentara de la tatal meu pana la varsta de 26 de ani daca continui studiile iar in momentul de fata am 23 de ani. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)