avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensie

Buna Ziua
Ma numesc Tudose Niculae si va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de pensii.Am depus dosarul pt pensie limita de varsta avand urmatoarele date: Nascut 07-9-1960 stagiul de cotizare 31 de ani din care 22 de ani grupa 2 scrisa corect in cartea de munca, adica pozitie decret timp % +1,6 ani stagiul militar.In toti acesti ani am lucrat la I.M.G.B, primii 2 ani ca strungar apoi ca operator CND.Pe linga datele de mai sus sunt beneficiar al legii 341/2004.Am primit decizia de respingere motivatia fiind cei 2 ani lucrati ca strungar desi sunt operati in cartea de munca si in acelasi loc de munca(aceeasi sectie in care am desfasurat si munca ca operator CND) mi se spune ca nu se iau in calcul.Asadar pierzand acesti 2 ani nu mai pot beneficia de toata reducere conf.grupei fapt ce ma amina inca un an de zile.Va intreb cat de correct este si ce trebuie sa fac in situatia asta caci mi-au spus sa fac contestatie la care oricum nu voi primi nici un raspuns pot da in judecata fara raspuns la contestatie.
In acest timp (judecata)ce se intampla cu dosarul mi se restituie sau ramine la ei pina la o decizie a tribunalului .
Va multumesc pt rabdare
Cel mai recent răspuns: Nik77 , utilizator 18:16, 7 Octombrie 2015
Buna ziua,

Va rog sa scrieti si care este motivarea respingerii din decizia data de casa de pensii!

O zi buna
Cei 2 ani lucrati ca strungar sunt scazuti din cei 22 de ani de grupa 2 , in concluzie raminind numai 20 de ani de grupa 2 .Motivarea e ca nu se acorda grupa 2 pt meseria de strungar
Va rog sa-mi raspundeti..
1-Meseria de strungar nu se incadreaza in grupa 2 de munca desi sectia uzina este si e scrisa si in cartea de munca corect cu decret pozitie timp%
2-Ce se intampla cu dosarul depus pe timpul judecatiii...mi-l inapoiaza sau ramine in continuare la casa de pensiii
3-In caz de castig la tribunal plata se face de la data introducerii dosarului sau...alta data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa 2 pt strungar Nik77 Nik77 Buna Ziua Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare...Comform deciziei de pensie pe care am primit-o cu motivarea ca meseria de strungar nu se incadreaza in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare gresita in carnetul de munca francisc1959 francisc1959 Buna ziua. In perioada 1985-1989 am muncit la o intreprindere cu grad ridicat de noxe (carbura de siliciu). In carnetul de munca figurez cu perioada respectiva ... (vezi toată discuția)