avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neparticipare la credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neparticipare la credit

Buna ziua,
Am contractat un credit pentru apartament de la o banca in care si fosta sotie era codebitor.Ea nu a platit niciun ban timp de 6 ani ,(aprox13.000euro).Am divortat am vandut apartamentul ,am mai ramas datori cu 9000euro .Acum plateste rata dar vreau sa recuperez jumatate din suma de 13000euro pe care i-am platit in timpul casatorieisi ea n-a platit.Toate chitantele sunt platite de mine,doar una -doua de 200euro sunt pe numele ei ca am rugat-o eu sa plateasca.
Ce trebuie sa fac,ca sa recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 09:41, 8 Octombrie 2015
Actiune de partaj bunuri comune.
Creditul contractat in timpul casatoriei reprezinta un activ pasiv ce poate fi partajat.
Daca ati divortat de mai mult de 3 ani, nu cred ca mai poate fi obligata sa va dea. Intelegeti-va macar sa plateasca ea datoria intreaga catre banca.
Salariul încasat este bun comun. Dacă plățile respective au fost făcute pe timpul căsătoriei, nu aveți dreptul să cereți partea doamnei . De asemenea, pentru ratele plătite cu mai mult de 3 ani în urmă, s-a împlinit termenul de prescripție a dreptului la acțiune.
Creditul este luat pe numele dvs. ca titular si sotia coplatitor, pe toata perioada cat ati platit rata la credit erati impreuna, asa ca ati beneficiat de acest bun. Nu aveti nici-o sansa sa mai recuperati bani de la sotie, cu atat mai mult ca ea plateste ratele incontinuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu credit ipotecar cameliapisica11 cameliapisica11 sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se ... (vezi toată discuția)
Soția a semnat contractul de credit pentru prima casă cu două zile înainte de căsătorie. ratele s-au plătit în timpul căsătoriei, e bun propriu sau bun comun? Pulux Pulux Buna ziua, In urma cu ceva ani, am decis sa luam un apartament prin prima casa. Dupa lungi cautari, drumuri la banca, am reusit sa semnam contractul de ... (vezi toată discuția)
In caz de divort... dia_cj2005 dia_cj2005 Buna , nasa mea de cununie a divortat. Ea cu fostul ei sot au apelat la un credit de nevoi personale in timpul in care erau casatoriti.La acest credit el este ... (vezi toată discuția)