avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Telekom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Telekom

Am incheiat un contract cu telekom in august 2015.In octombrie mi s-a stricat telefonul primit de la ei,l-am trimis in reparatie cu garantia furnizorului.Am primit telefonul inapoi fara niciun fel de reparatie,pe fisa de reparatie scrie "garantie anulata ,utilizare necorespunzatoare aparat indoit" si la reprezentanta mi-au spus ca placa de baza este indoita.Asta in conditiile in care telefonu VIZIBIL nu are nici o indoitura sau zgarietura,dar mai ales placa de baza care se afla inauntru lui.Ce pot face in acest caz?Am cerut reziliera contractului deoarece nu pot folosii produsul acordat de ei,mi-au spus ca pot platii suma ramasa din abonament ,adica 1500 ron.Am facut reclamatie la ANPC,mai pot face si altceva?Imi cer scuze pentru greseli
Cel mai recent răspuns: lazindaliborca , utilizator 15:01, 10 Octombrie 2015
faptul ca nu puteti utiliza telefonul nu este un motiv de incetare a contractului. va puteti achizitiona oricand alt telefon. sau sa il reparati pe cel existent, contra cost. sau sa cereti o a doua opinie cu privire la defectiunea telefonului.
garantia se acorda numai in cazuri de soft...defectiunile mecanice (lovituri , indoituri , etc) sunt exclusiv din vina utilizatorului , si nu fac parte din garantie (a se citi certificatul cu mare atentie) .
rezilierea se poate face numai daca platiti contractul pe toata perioada , adica cat v-au comunicat...
ANPC-ul nu va face nimic in beneficiul dumneavoastra.
Dar telefonul nu este indoit,nu a picat ,nu e zgariat,absolut nimic.Doar ca nu am cum sa dovedesc ca aceasta "defectiune " e din vina fabricantului.Exista un caz asemanator .aceasi problema cu un coleg la lucru,a patit aceasi chestie la 2 saptamani dupa cumpararea telefonului.
Da,pot achizitiona alt telefon,dar pe banii proprii.De aceea am facut un abonament mai mare,pentru a primii un telefon OK pe care sa il pot folosii,nu dupa 1 luna sa se strice.Reparatia ar costa 1200 ron,cu 300 de ron mai putin daca reziliez abonamentul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
lazindaliborca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de excludere a garanției AndreeaMPopa AndreeaMPopa Bună ziua, am o problemă legată de un smartphone cumpărat acum un an și jumătate care a fost trimis de 3 ori în service in ultimele 2 luni. Prima ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere abonament telekom Tibi.M Tibi.M Buna ziua, Situatia este urmatoarea: Abonamentul este pe numele meu, iar cel ce utiliza abonamentul a decedat(stiu ca nu-i intereseaza asta pe cei de la ... (vezi toată discuția)
Garanția telefoanelor pe abonament - prelungirea forțată a abonamentului Memleak Memleak Bună ziua, Am observat deja că există topicuri asemănătoare însă nu reușesc să obțin un răspuns clar. Am citit legea și am folosit deja funcția ... (vezi toată discuția)