avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz civil sau abuz de incredere - Recuperarea unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz civil sau abuz de incredere - Recuperarea unei sume de bani

Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un motor,, o parte din bani i-am împrumutat de la alt prieten care a fost cu mine când i-am imamat integra suma de bani celui care îmi ceruse, ok întrebarea mea este cum recuperez acești bani, tot timpul îmi spune ca mi da înapoi, ca mâine ca săptămâna viitoare etc și niciodată nu reușește sa ajungă la mine, am martor băiatul care a mers cu mine sa ii dau bani ( tot de la el am împrumutat o parte de bani ) am mesajul pe telefon când îmi cere bani și pentru ce mi' cere, multe alte mesaje pe telefon când îl rog sa îmi dea bani, am mesaje pe Facebook in care ma minte ca îmi va înapoia bani. pe lângă asta nu sunt singurul căruia ii datorează bani mai am încă 2 3 prieteni cărora le datorează sume mult mai mari, am vorbit cu ei și suntem în căutarea unei soluții de-a ne recupera bani. am fost abuzat de acest tip m-a înșelat de nenumărate ori și am trecut tot timpul cu vederea în ideea de a-mi recupera bani'!! am scris pe Facebook un fel de Scrisoare proprie cu titlul " Lecție de viata de ce sa nu dai bani împrumut " ei bine în aceasta scrisoare text, am descris povestea mea cu acest individ adică cum m am împrietenit cu el cum m-a înșelat cu sume de bani, cum a abuzat de încrederea mea, cum mi a cerut bani, deci pur și simplu am făcut o poveste proprie." țin sa menționez ca în toată poveste scrisa pe Facebook nu am încercat sa comercializez acel text nu am cerut bani pentru a putea fi citit nu am încercat sa mituiesc pe nimeni, o simpla exprimare libera respectând termenii și condițiile de utilizare ale Facebook-ului " la câteva zile primesc telefon de la soția acestui individ în care începe și ma minte ca îmi voi primi bani, ca nu e frumos ce am scris pe Facebook etc,la care ii spun ca am scris deoarece vreau sa luminez lumea de ce nu este bine sa dea bani împrumut, la care soția lui îmi spune " asta e șantaj, am lucrat 20 ani in politie ( a lucrat ca secretara ) O SA AM GRIJE CA TU, ION și restu SA AJUNGEȚI ACOLO UNDE TREBUIE " ok deci cum sa o iau ca pe o amenințare ?!!!avem nevoie de niște informații cum sa ne recuperam bani împrumutați, Mulțumesc Pentru Timpul Acordat
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 14:52, 11 Octombrie 2015
Pentru ca nu aveti chitanta sub semnatura privata care ar putea face dovada imprumutului formulati plangere penala pentru inselaciune . Separat puteti trimite debitorului o notificare in care ii acordati un termen scurt de plata si il avertizati cu deschiderea unui proces.Din pacate in civil nu puteti deschide un dosar in pretentii deoarece este necesara chitanta scrisa.
Actiune în pretenții - civil.
Mesajul telefonic constituie inceput de dovada scrisa care poate fi completat cu orice mijloc de proba, inclusiv martori si prezumtii.
Plangerea penala va fi sortita esecului, cel mai probabil se va dispune clasarea.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2015
IONEL ILIE,
Formulez Plângere penala pentru înșelăciune ,la politie sau la judecătorie ?
La politie sau la parchet, dar veti pierde timpul, este vb despre un conflict civil si nu de unul penal.
Sigur, asta va decide procurorul.
deci sa înțeleg ca doar ne pierdem timpul ? nu se mai poate recupera ?

Alte discuții în legătură

Inselaciune, abuz de incredere deliachiuzbaian deliachiuzbaian Anul trecut in septembrie o colega a apelat la mai multe persoane (fara sa stim unii de altii) pentru a imprumuta bani de la acestea. [b]Eu am cazut la o ... (vezi toată discuția)
Buna - cum pot sa recuperez o suma imprumutata cuiva marianaolaru marianaolaru acum ceva timp am imprumutat pe cineva cu bani si acum nu vrea sa mai mi dea,cum as putea sa ii mai recuperez.daca il sun ma ameninta si am mesaje de ... (vezi toată discuția)
Se poate autentifica contract imprumut doar cu martori? mtc mtc Buna ziua, Se poate autentifica un contract de imprumut la notariat doar prin prezenta unor martori si a unor probe, fara prezenta celui care a primit ... (vezi toată discuția)