avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pastrarea anonimatului pentru reclamatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pastrarea anonimatului pentru reclamatii

Buna ziua.

Nu sunt cunoscator al legilor privint asociatia de locatari, vin aici pentru a afla raspunsul la intrebarea mea.

Asociatia de locatari din blocul unde traiesc s-a hotarat sa instaleze camere de supraghevere in scara blocului si in lift. Asta a fost acum 3 luni, nu am avut nici o problema cu acea decizie. (ni s-a spus ca sunt instalate in cazul unor furturi sau spargeri de apartamente)
Insa saptaman aceasta o persoana a depus un un biletel anonim in cutia cu reclematii din scara blocului. Dupa cateva zile in scara blocului a fost afisat un anunt informand locatarii ca in cazul in care acestia doresc, pot viziona persoana care a depus acel bilet anonim cu ajutorul inregistrarii de la camera de filmat din scara bloculu, cererea pentru aceea inregistrare fiind facuta de presedinta blocului.

Intrebarea mea tine de anonimat, acea persoana care a depus biletul nu are drept la anonimat? La viata privata?

Va rog un raspuns cat mai concis si la subiect.

Multumesc si o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: bizman , utilizator 19:50, 13 Octombrie 2015
Biletelul continea cumva injurii, invective, vorbe de ocara la adresa presedintei sau a altui locatar?
De ce sa puna cineva un bilet anonim, daca are ceva obiectiv de spus?
Lasitatea anonimului are picioare scurte in fata camerelor video.
in complecatarea d-nei elga 50 , eu , fara a fi avocat ,cred ca existenta camerei trebuie anuntata, pt. a lua cunostinta oricine ca este vazut. si in plus, poate descuraja persoanele cu intentii rele
dtruiacob a scris:


existenta camerei trebuie anuntata, pt. a lua cunostinta oricine ca este vazut.


Aceia care au intentii mai putin ortodoxe,isi desfasoara activitatea nestingherit,eventual chiar anihiland eficienta camerei/sistemului de supraveghere

Mihail1972 a scris:
Intrebarea mea tine de anonimat, acea persoana care a depus biletul nu are drept la anonimat? La viata privata?

Pai nu e un anonim din moment ce este cunoscut, este din asociatia dumneavoastra...
Daca spargea usa, geamul, arunca cu gunoi in casa scarii, daca era atacat de cineva... aceleasi camere video surprindeau fapta asa cu au surprins si introducerea scrisorii in cutia poastala. Camera video nu face diferenta intre fapte ci filmeaza si sistemul inregistreaza contunuu.
Cautand intr-o zi pe inregistrari sa vedem cine a spart un geam, am vazut si un vecin care, cezandu-se anonim, a lasat gunoiul in casa scarii si altul care a lasat usa deschisa asezand o piatra intre usa si tocul usii. Noi cautam doar prima fapta si asa am descoperiut inca doua. Le-am tratat atunci pe toate trei.
Nimeni nu poate ramae mult timp anonim iar viata privata este in apartamentul fiecaruia si nu in spatiul comun sau spatiul public.
@dtruiacob,
Pai sa stii matale ca orice sistem de supraveghere - ma refer la cele montate in spatiul comun de la bloc/scara, se face cu acordul majoritatii proprietarilor, ba mai mult, aceasta actiune este anuntata/afisata cu atentionari ca spatiul respectiv este supravegheat video.
.............................

Bun, pe de alta parte, fiind administrator, pot sa va spun ca sunt "satul" de anonime. tot felul de atentionari agramate - practic, sun unii care habar nu au ce sa scrie sau cum sa scrie. Scriu pe usi, geamuri, pe cutia postala a asociatiei - adica peste tot pe unde gaseste omul de cuviinta. Cel mai tare ma deranjeaza faptul ca "baietii" sciu pe etichete dintr-acelea cu autolipire, care daca vrei sa le indepartezi iti trebuie apa calda, cutit si vreo trei feluri de carpe.
In fine, cum am mai scris si alta data, la noi deranjul cel mai mare sunt: guma de mestecat folosita si aruncata peste tot, gunoi menajer lasat la usa altor proprietari sau in cutia de la intrarea in bloc, efecte "fiziologice" ale unor cetateni lipsiti de orice urma de civilizatie...
Asa ca, o anonima plasata in cutia de scrisori, ne-ar deranja cel mai putin - dar vorba lui @Adriantot - cauti una si dai peste alta...

Pe de alta parte, nu stiu de ce am impresia ca acest topic a mai fost discutat pe forum, dar daca este de actualitate, de ce nu, il discutam pana clarificam - de ce nu are omul intimitate pe spatiul comun?
Inainte vreme, o asemenea anonima putea face mult rau. Eu, personal am dat cu subsemnatul de nu m-am vazut pentru niste fapte de unii inchipuite, ca deh, in anonima poti sa scrii ce vrei, fara a te gandi ca va trebui sa raspunzi de ceva, de aceea, efectiv nu pot sa inteleg, ce dreaq poti sa reclami la o asociatie de proprietari si sa te semnezi cu nume-prenume, subiect si predicat. Acestea sunt reminicente de pe vremea unor timpuri demult apuse. Asa a vazut, nu stiu, la parinti sau la prieteni, asa face si el - numai ca, vedeti, tehnica a mai evoluat si anonimul devine "vizibil" si culmea se mai si supara ca i se incalca nush ce drepturi.
Ca peste tot, vorbaraia la coltul blocului a devenit un adevarat sport national. Nu ar veni omul la o actiune organizata sa-si spuna pasul, sa faca o propunere constructiva, nu, dar o anonima i se pare lucrul cel mai bun de facut. Parca-l vad bucurandu-se: asa, le-am traso...
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2015
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare camera video bloc - pentru altceva decat siguranta locatarilor iclaudialeonora iclaudialeonora In blocul in care locuiesc au fost montate camere de supraveghere. Scopul lor, cand a fost facuta propunerea de cumprare/instalare etc, era pentru siguranta ... (vezi toată discuția)
Instalare camere video la bloc mira55 mira55 In cadrul comitetului executiv s-a hotarat montarea de camere video in bloc. 5-6 proprietari contesta verbal decizia luata invocandu-se faptul ca ar fi ... (vezi toată discuția)