avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotie supravetuitoare dupa decesul sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotie supravetuitoare dupa decesul sotului

Sunt sotie supravetuitoare dupa sotul meu decedat curand , daca mie mi revine dreptul legal dupa sot asa cum prevede legea 25% din mostenire si mai sunt inca 4 mostenitori (copii nostri), eu pot sa fact act de intretinere unuia dintre copii pe cota de 25% ce imi revine dupa sotul meu,fara a dezbate masa succesorala?
Prin moștenire va revin cei 25%. Trebuie sa dezbateți succesiunea ca sa aveți un certificat în care sa va fie înscrisă această cota.
Inainte de dezbaterea succesiunii NU aveti nici un drept real de proprietate ci numai o virtualitate.
Dupa dezbaterea succesiunii, dreptul Dvs. devine real si puteti dispune liber (in limita legii) de toate bunurile ce va revin cu titlul de bunuri personale
Fara dezbaterea succesiunii si obtinerea unui certificat de mostenito, nu aveti stabilit niciun drept de proprietate, deci nu puteti transmite dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor obermaier obermaier Buna, am o rugaminte: In anul 1984 a fost facut un certifcat de mostenitor care suna in felul urmator: 1.Masa succesorala: Proprietate extratabulara,cota ... (vezi toată discuția)
Succesiune iulia pastrama iulia pastrama Obiectul succesiunii: o casa in Ploiesti. Mostenitori: 3 surori (fiicele proprietarului decedat) Intentionez sa renunt la partea care imi revine,in favoarea ... (vezi toată discuția)
Cote moºtenire cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Tatăl meu a decedat de curând.Dânsul deţinea un apartament bun comun cu mama şi un teren extravilan bun propriu moştenit de la părinţii ... (vezi toată discuția)